Posledná rozlúčka s legendou... Detaily pohrebu Karla Gotta!

V stredu Českom, Slovenskom i svetom otriasla smutná správa. Naposledy vydýchla legenda - Karel Gott. Maestro zomrel krátko pred polnocou 1. októbra 2019 v kruhu rodiny. S velikánom sa bude rodina, blízki, priatelia i svet lúčiť pohrebom so štátnymi poctami.

Svet plače. Zomrel velikán Karel Gott. Smutná správa zasiahla nielen Česko a Slovensko, ale aj blízky i ďaleký svet. K vile na Bertramke prichádzajú známe osobnosti aj neznámi ľudia, aby vzdali Zlatému slávikovi úctu. Svojmu obľúbenému spevákovi vzdávajú hold zapálením sviečok a položením kvetín. Ivana Gottová, ktorá sa vyrovnáva so stratou manžela, prezradila detaily o pohrebe. "Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým, ktorí nám vyjadrili svoju sústrasť s odchodom môjho manžela, Karla Gotta. Zároveň ďakujem pánovi premiérovi a vláde za iniciatívu spojenú s usporiadaním štátneho pohrebu. Po dôkladnej úvahe som sa rozhodla pre pohreb so štátnymi poctami," napísala vdova na oficiálnych stránkach karelgott.com.

​Posledná rozlúčka bude mať dve časti - jednu pre verejnosť, druhú pre pozvaných hostí. "Verejnosť bude môcť prísť uctiť si pamiatku môjho muža v piatok 11.10. od 8:00 - 22:00 hod. do Paláca Žofín na Slovanskom ostrove. V súlade s vôľou môjho manžela a po predošlom dohovore s Arcibiskupstvom pražským sa bude konať zádušná omša a bude ju slúžiť kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský. Táto sa uskutoční pre pozvaných hostí v sobotu 12.10. od 11:00 hod. v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražskom hrade," píše sa ďalej na web stránke. Spolu s detailami o poslednej rozlúčke s legendou napísala Ivana Gottová aj poďakovanie tým, ktorí jej a jej dcéram posielajú podporu. "Vážim si podpory, ktorej sa nám v týchto dňoch dostáva," dodala.