Letisko Karla Gotta? Ľudia hovoria áno!

Po smrti Karla Gotta sa mesto Praha rozhodlo, že maestrovi vzdá hold a pomenuje po ňom vhodné miesto. Skloňujú sa okrem iného mosty, námestia či ulice. Na internete zase mnohí navrhujú, aby premenovali letisko.

Smrť velikána Karla Gotta otriasla predovšetkým Českom, ale aj Slovensko a svetom. Známe osobnosti i neznámi ľudia kondolovali rodine a blízkym maestra. Pred vilu na Betramke prichádzajú stále ľudia, uctiť si spevákovu pamiatku zapálením sviečky či položením kytice. Niektorí dokonca píšu aj odkazy. Nezaháľa ani hlavné mesto Českej republiky - Praha, ktoré hľadá vhodné miesto, ktoré by po Zlatom slávikovi pomenovalo. Skloňujú sa mosty, ulice, námestia, spievajúca fontána. Na internete sa zase fanúšikovia vyjadrujú, že by mali premenovať letisko. Dokonca vznikla online petícia, pod ktorú sa podpísala tisícka ľudí. "Je to národný umelec uctievaný celým národom, známy aj v zahraničí, šíril našu kultúru po celom svete. Bol apolitický, pracovitý a úprimný človek s nadaním," cituje iDnes.cz autora petície Vladimíra Keřku. Je tak možné, že nakoniec bude v Prahe letisko Karla Gotta. To však ukáže čas.

Karel Gott zomrel v utorok krátko pred polnocou. Jeho rodina to oznámila nasledujúci deň. Maestra v posledných rokoch trápilo zdravie. Trpel akútnou leukémiou, s ktorou svoj boj prehral. Zostala po ňom smútiaca vdova Ivana, ich dve deti Charlotte Ella a Nella Sofie a Gottove staršie dcéry Dominika a Lucie.