Zlatý Petřín pre Karla Gotta? Rozhodne o tom najbližšia rodina

Už v tomto týždni by sa mohla Petřínska rozhľadňa nasvietiť zlatým svetlom. Mesto Praha tak chce vzdať hold maestrovi Karlovi Gottovi. Do zlatej farby by mal Petřín nasvietiť v rámci Signal Festivalu, uviedol primátor Prahy Zdeněk Hřib. S návrhom ale musí súhlasiť rodina.

Od minulého týždňa Česko, Slovensko i svet smúti za božsým Karlom Gottom. K vile na Betramke prichádzajú davy ľudí i známe osobnosti, aby si uctili jeho pamiatku. Nezaháľa ani hlavné mesto Českej republiky, ktoré zvažuje, že po maestrovi pomenuje vhodné miesto. Skloňuje sa letisko, ulica, námestie či spievajúca fontána. Okrem toho primátor Prahy Zdeněk Hřib by chcel na počesť Karla Gotta rozviestiť známy Petřín. Rozhľadňa by sa mala odieť dozlata v rámci Signal Festivalu. Ten ponúkne videomapping či svetelné umelecké inštalácie od 10. do 13. októbra. "My sme ponúkli rodine, že by sme na pamiatku Karla Gotta v čase festivalu rozsvietili Petřínsku rozhľadňu zlatou farbou, momentálne čakáme na odpoveď," uviedol podľa blesk.cz primátor.

​Mesto tiež zhromažďuje návhry mestských častí, aké miesta či objekty v Prahe by mohli niesť meastrovo meno. "Malo by to byť niečo, čo bude mať nejakú väzbu k hudbe, spevu či Prahe 5, kde Karel Gott žil," priblížil. Vybrané nápady predloží mesto rodine a po súhlase najbližších o nich bude na októbrovom zadaní rokovať. Čas ukáže, čo bude niesť maestrovo meno.

Spomínajú na Karla Gotta: 

Posledná rozlúčka s Karlom Gottom sa bude konať už tento týždeň. V piatok 11. októbra 2019 sa môže verejnosť od 8:00 do 22:00 hod. s legendou rozlúčiť v Paláci Žofín na Slovanskom ostrove. Nasledujúci deň, na ktorý sa chystá česká vláda vyhlásiť aj štátny smútok, sa bude od 11:00 hod. konať zádušná omša, ktorú bude slúžiť kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražskom hrade.