Hrob Karla Gotta: Kde bude maestro pochovaný?

Už zajtra sa verejnosť rozlúči s maestrom Karlom Gottom. Deň na to dá posledné zbohom legende rodina, blízki i priatelia. A kde bude hrob Karla Gotta?

1. Cintorín, Újezd u Svatého Kříže, Plzeňský kraj

V tejto obci Karel Gott vyrastal. Jazdieval sem za starými rodičmi, píše blesk.cz. Na miestnom cintoríne odpočívajú aj maestrovi rodičia - mama Marie a otec Karel. V hrobke je tiež uložená urna jeho dlhoročného priateľa a bývalého šoféra Oldu Havránka. "Raz by som chcel byť pochovaný pri rodičoch," priznal Zlatý slávik pred rokmi v súkromnej debate so svojimi spolupracovníkmi.

2. Slavín vyšehradského cintorína, Praha

Na Slavíne vyšehradského cintorína odpočívajú viaceré známe osobnosti. Pochovaný je tu napríklad aj jeho priateľ Waldemar Matuška, ktorý tiež bojoval s akútnou leukémiou. Ak sa maestro vyslovil, že by tu chcel odpočívať, môže to byť ale problém. "Nie som si vedomý, že by na ňom bolo voľné miesto," píše blesk.cz, ktorý cituje riaditeľa Správy pražských cintorínov Karla Koblihu.

3. Cintorín Malvazinky, Praha

Cintorín sa nachádza asi kilometer od spevákovej vily na Betramke. Pochovaní sú tu bývalý prezident Antonín Novotný, futbalista František Veselý či herec Ferenc Futurista. Na cintoríne sa nachádza 8420 klasických a ďalších 680 urnových hrobov. V areáli je tiež 12 kaplnkových hrobiek.

4. Záhrada vily na Bertramke, Praha

Vila na Bertramke sa v posledných dňoch zmenila na pietne miesto. Prichádzajú známe osobnosti i neznámi ľudia, aby pred bránami zapálili sviečky, položili svety či nechali odkaz. Preto je možnosťou, že Karel Gott bude odpočívať v záhrade svojej vily. V takom prípade sa ale z domu stane časom múzeum a vdova Ivana s dcérami sa bude musieť presťahovať.

Verejnosť sa s Karlom Gottom bude lúčiť už zajtra, rodina, blízki a priatelia v sobotu!