Neuveriteľné počítačové efekty: Takto sa nakrúcal jedinečný film Pí a jeho život!

Väčšina scén sa odohrávala v bazéne s člnom na trenážeri, ktorý vytváral pohyb vody ako v skutočnom oceáne, takže Pí na lodi so skutočným tigrom nikdy nebol.

​Pí a jeho život rozpráva príbeh o mladom chlapcovi z Indie, ktorý stroskotal a prežil na záchrannom člne spolu s tigrom. Film ukazuje, aké tenké môže byť rozhranie medzi snom a bdením, že niekedy dokáže byť ilúzia skutočnejšia ako samotná realita. Hlavný predstaviteľ Suraj Sharma mal ťažkú úlohu, pretože pri nakrúcaní bol na člne stále sám, ale divákov musel presvedčiť, že s ním je aj tiger. Režisér Ang Lee vysvetľoval hercovi každú scénu, aby Suraj vedel, v akej situácii sa práve nachádza a ako sa má tváriť. Paradoxom je, že Suraj Sharma (Pí) sa nezaujímal o rolu vo filme a na kasting prišiel podporiť len svojho brata, avšak keď režisér uvidel jeho nevinný vzhľad a prenikavé oči, hlavná úloha bola jeho.

​Suraj musel nabrať svalovú hmotu a potom v priebehu filmu schudnúť viac ako 10 kilogramov, aby diváci uverili, že na lodi naozaj bojoval o život. Väčšina scén sa odohrávala v bazéne s člnom na trenážeri, ktorý vytváral pohyb vody ako v skutočnom oceáne. Pí na lodi nikdy so skutočným tigrom nebol, ale vďaka modernej počítačovej technike tomu divák okamžite uverí. Tréner zvierat Thierry Le Portier priviezol niekoľko tigrov až z Francúzska a Kanady. Šelmy boli použité v niektorých scénach, ako napríklad v tej, kde tiger Parker pláva vo vode. Počas nakrúcania tejto sekcie sa zviera takmer utopilo. Hoci to v danom momente vyzeralo hrôzostrašne, nič vážne sa nakoniec nestalo. Pomocou lana tigra vytiahli na okraj bazéna a ratovala ho odborná zdravotná pomoc. Film Pí a jeho život prestavuje tak silný príbeh, že 85. odovzdávanie cien Oscarov úplne ovládol, keď získal sošku za kameru, réžiu, originálnu hudbu a zvláštne efekty.

Sledujte film Pí a jeho život už dnes o 22:40 hod. na JOJke!