Podľa Celeste Buckingham sme teraz vzorom pre celý svet: Nikdy som nebola viac hrdá na Slovensko ako teraz!

Aj Celeste Buckingham si uvedomuje vážnosť situácie, ktorá aktuálne v súvislosti s koronavírusom prevláda nielen na Slovensku, ale aj vo zvyšku sveta. Speváčka si však myslí, že naša krajina sa, narozdiel od väčšiny sveta, postavila k problému skutočne zodpovedne. Sama má totiž informácie z prvej ruky z krajín ako USA a či Austrália.

Zložitú situáciu v súvislosti s koronavírusom prežíva takmer celé Slovensko. Výnimkou nie sú ani umelci, ktorí prišli o hlavný zdroj príjmov a najmä osobný kontakt so svojimi divákmi. Jediným riešením sú livestreamy cez sociálne siete a takisto online rozhovory pre médiá. Aj v Ranných novinách sme zaviedli pravidlá, kedy už hostia neprichádzajú priamo do štúdia, ale spájame sa s nimi prostredníctvom videohovorov. Tento týždeň bola hostkou aj obľúbená speváčka americko-švajčiarskeho pôvodu Celeste Buckingham. Ako nám prezradila, aj ona musela prispôsobiť svoj každodenný režim na fungovanie doma. Našťastie si našla vlastný denný režim, vďaka ktorému situáciu zvláda oveľa lepšie. "Ja sa snažím mať režim, aby som vstávala ráno a aby som mala program. Myslím, že najhoršie je ležať doma a čakať, že to skončí. Treba niečo vymyslieť a robiť," hovorí speváčka, ktorá sa dennodenne napríklad stará o rastlinky na balkóne, upratuje, venuje sa projektom, je v kontakte s rodinou a kamarátmi, a to aj zo zahraničia. Okrem toho samozrejme spieva a skladá nové pesničky.  

​Keďže je Celeste v dennodennom kontakte so svojimi kamarátmi z celého sveta, vie porovnať, aká situácia je u nás i v ostatných krajinách. V Spojených štátoch majú ľudia podľa jej slov veľký strach, pretože tam je okrem iného problém aj v súvislosti s testami na koronavírus, ktoré sú v tejto krajine príliš drahé. Tým, že Američania nemajú žiaden sociálny a zdravotnícky systém, môže sa stať, že ľudia nebudú mať na to, aby sa otestovali. Speváčka má okrem toho priateľov aj v Austrálii, ktorí dokonca na Slovensku aj istý čas žili a vedia situáciu takisto porovnať. "Hovorili, že im chýba Slovensko a keď vidia, ako to my zvládame a ako to berieme, tak sú na nás hrdí," pokračuje Celeste, ktorá je sklamaná z toho, že niektoré krajiny berú situáciu ešte stále na veľmi ľahkú váhu alebo s opatreniami začali neskoro. Ja síce nie som pôvodom Slovenka, ale hovorím, že v živote som nebola hrdšia na Slovensko a na to, že som tu, ako teraz," dodáva speváčka. 

https://www.instagram.com/p/B96-jqxFGh3/

Začnite svoj deň s Rannými novinami od pondelka do piatka od 6:15 na JOJke!