Silné slová Majka Spirita o koronavíruse plné nádeje : Z TOHTO budete mať zimomriavky!

Raper Majk Spirit cez víkend odohral koncert, ktorý sa vysielal online na sociálnych sieťach. Jeho cieľom bolo potešiť a rozptýliť ľudí v karanténe. Okrem skvelých skladieb venoval tisíckam fanúšikov po celom Slovensku veľmi silný a emotívny príhovor, ktorý nám pripomína, čo je v týchto zložitých časoch naozaj dôležité a prečo vlastne prišli.

Chcel by som povedať pár slov k tejto situácii. Viem, že veľa ľudí teraz trpí. V týchto zložitých časoch je ťažké neprestávať veriť, že to všetko má zmysel. Ja verím, že nič nemá väčší zmysel ako starať sa jeden o druhého a pomáhať si navzájom prekonávať nepriazeň osudu.

Bolesť je najlepší učiteľ. Bolesť nám dáva lekciu pokory. Každá bolesť nesie nejaké posolstvo. Táto neviditeľná vec, ktorá prišla, nám prišla pripomenúť, že nie sme pánmi na tomto svete. Že sa nemôžeme hrať na Bohov. Že nič z toho, čo máme, nie je samozrejmosť. Keď nepomohli roztápajúce sa ľadovce, ani obrovské požiare, keď nepomohli rekordne silné hurikány a zemetrasenia, záplavy, muselo prísť niečo iné, aby sme začali počúvať. Aby sme pochopili, že nie sme na tom dobre. Že nie sme v pohode.

Dostali sme šancu pripomenúť si naozajstné hodnoty. Potrebujeme obnoviť rovnováhu. Potrebujeme spomaliť. Zastaviť sa. Už to nie je len jedna z možností, je to povinnosť. Stále zaneprázdnení, stále chceme viac a väčšie. Každý deň sa naháňame za niečím, ale náš rýchly život dosiahol svoj limit. Koľko toho potrebujeme, aby sme sa cítili dobre? Peniaze ani status nám nekúpia lásku ani šťastie. Bolesť je znesiteľnejšia, keď máme okolo seba svojich ľudí. Keď sme súčasťou niečoho väčšieho než sme my sami. Keď sme súčasťou komunity.

Keď nie si zdravý, máš len jedno želanie a až v povinnej domácej karanténe pochopíš, aké krásne a vzácne je prechádzať sa prírodou. Dýchať les, sledovať hviezdy, more. Starajme sa o našich seniorov. Vážme si prácu našich zdravotníkov a učiteľov. Nenechajme sa ovládnuť strachom. Nedémonizujme si túto situáciu. Tento strach nám môže pomôcť, ak si vypočujeme jeho posolstvo. Zastavme sa, spomaľme, začnime odznova. Poďme robiť veci lepšie. Keď toto všetko skončí, budeme ľudskejší. Ostaňte zdraví, ostaňte silní!

Tagy: Majk Spirit