Hanička a Murko a koronavírus

Všetko dôležité o koronavíruse približujú škôlkarom známe bábky

Najznámejšia bábková dvojica Hanička a Murko mala byť v týchto dňoch na koncertnom turné po Slovensku. Kvôli koronavírusovej epidémii však ostávajú doma. Na svojich malých fanúšikov nezabúdajú a pripravili im vzdelávacie video o koronavíruse.

“Niektorí ľudia pochybujú o tom, či je takéto video potrebné,” informuje scenáristka a režisérka tohto detského projektu Lucia Zimanyiová. “Nepokladajú za potrebné, aby boli deti o koronavíruse informované. Máme však iný názor. Deti vedia, že aktuálna situácia je špeciálna. Už 2 týždne nechodia do škôlky, nemôžu robiť bežné veci - stretávať sa s rodinou žijúcou na inom mieste, chodiť na ihrisko, do kina, či na koncert. Na ulici musia nosiť ochranné rúško. Preto je dôležité vysvetliť im, čo túto situáciu spôsobilo a čo treba v našich životoch zmeniť,” dopĺňa Lucia Zimanyiová.

Zdroj: TV JOJ

Video Haničky a Murka o koronavíruse predstavuje všetky potrebné informácie pútavým a pre malé deti zrozumiteľným spôsobom. Hanička a Murko deťom vysvetlľujú, čo to je koronavírus, ako sa pred ním chrániť, aké opatrenia dodržiavať, aby sme predišli ochoreniu a aby sme vírus neroznášali ďalej. Vo videu tiež ukazujú, ako si nasadiť rúško a ako si dôkladne umývať ruky. Asistuje im pri tom škôlkarka Hanka. Vzdelávacie video s Haničkou a Murkom je ideálne pre malých škôlkarov, ako aj malých školákov.

Zdroj: TV JOJ

​Ak vaše deti nie sú nadšené zo zmien, ktoré sa posledné dni udiali a vy by ste uvítatali pri ich objasňovaní pomoc zvonku, pustite im toto video. Čarovná dvojica Hanička a Murko im to vysvetlí s nadhľadom a s pozitívnym prístupom. S tvorbou pre deti majú bohaté skúsenosti. V detskej televízii JOJKO vysielame ich animovaný seriál “Hanička a Murko pre najmenších”, ako aj pesničkové videoklipy. Vo vysielaní JOJKO si budete môcť pozrieť aj toto aktuálne video o koronavíruse.