Koronavírus si nevyberá: Nakazený už aj zverenec Tomiho Kida Kovácsa!

Slovensko má prvý pozitívny prípad testovania na COVID-19 u športovca. Tým je mladý boxer Andrej Csemez, ktorého trénuje známy Tomi "Kid" Kovács.

Koronavírus stále paralyzuje celý svet, vrátane Slovenska. Vírus si rozhodne nevyberá medzi chudobnými či bohatými, starými či mladými, ale zasiahnuť môže kohokoľvek. Najnovšie mal pozitívny test na COVID-19 aj prvý slovenský športovec. Koronavírus sa totiž potvrdil u 21-ročného boxera Andreja Csemeza, ktorého trénuje aj šéf boxerskej federácie Tomi Kid Kovács. Informáciu priniesol ako prvý portál čas.skBoxer sa pritom nedávno zúčastnil olympijskej kvalifikácie v Anglicku a práve odtiaľ si zrejme priniesol nákazu.

Zdroj: Michal Svítok

​​V karanténe tak spolu s Csemezom ostáva aj Tomi a ďalší boxer Viliam Tankó, ktorých testy boli zatiaľ negatívne. "V utorok sme už mali ísť všetci domov, preto som koncom minulého týždňa vybavil, aby nás otestovali či sme zdraví a môžeme ísť za rodinami. Ja spolu s chalanmi Viliamom Tankóm a Andrejom Csemezom sme boli v karanténe u mňa v akadémii v Matúškove a ako prvých nás testovali. Žiaľ u Andreja bol výsledok pozitívny,“ potvrdil pre portál čas.sk Tomi Kid Kovács. Samotný Csemez zas uviedol, že počas letu z Anglicka mal mierne zvýšenú teplotu, no neskôr sa už cítil v poriadku a nemal ani žiadne ďalšie príznaky.