Neviete v obchodoch zohnať droždie? TAKTO si ho jednoducho vyrobíte doma!

Na začiatku koronakrízy boli v potravinách vypredané múka, cestoviny či ryža. Teraz však v regáloch chýbajú úplne iné produkty. Kúpiť praobyčajné droždie na pečenie je priam nadľudský výkon.

Ľudia, ktorí v súvislosti s koronakrízou ostali doma, majú zrazu viac času na veci, ktorým sa doposiaľ až tak nevenovali. Jednou z nich je určite aj výroba domáceho pečiva, chlebíka či koláčov. Jednak na to majú gazdinky viac času a druhým nezanedbateľným faktom je, že mnohí sa boja kupovať nebalené pečivo v obchodoch. Problém však je, že kúpiť v potravinách droždie je v dnešných dňoch tak trochu sci-fi. Pred obchodmi stoja ľudia na droždie v radoch už od skorého rána, aby sa dostali aspoň k jednej kocke. Je to pritom zbytočné, pretože náhradu droždia si môžete veľmi jednoducho vyrobiť doma! A, čo je najlepšie, zo surovín, ktoré má v špajze azda každá domácnosť!

Droždie Zdroj: Profimedia

Zmiešajte polievkovú lyžicu hladkej múky, čajovú lyžičku cukru a deci piva. Tieto tri suroviny dobre premiešajte a nechajte odstáť pri izbovej teplote do ďalšieho dňa. Toto množstvo sa vyrovná asi 50 gramovej kocke droždia. Veľa zdaru!

Ako si doma upiecť chrumkavý a voňavý chlebík? Inšpirujte sa speváčkou Máriou Čírovou!