Marley, Rex či Hačikó: 10 dojímavých filmov o psích hrdinoch, ktoré vám ukradnú srdce!

Sú chlpatí, často aj neposlušní a správaním nás veľakrát privádzajú do zúfalstva. Na druhej strane sú roztomilí, chápaví, nikdy nás nesúdia a niekoľkonásobne nám vracajú našu lásku. Reč je o psíkoch, o ktorých sa od nepamäti hovorí, že sú najlepším priateľom človeka.

Pes je najlepším priateľom človeka, v tom nám určite dá za pravdu každý psíčkar. Uvedomujú si to aj filmári, ktorí neustále vyrábajú nové filmy s psíkmi v hlavnej úlohe. Spomedzi množstva snímok sme pre vás vybrali 10 najkrajších filmov, ktoré by ste mali vidieť bez ohľadu na to, či ste alebo nie ste milovníkmi psov. Každý z týchto príbehov nám totiž má čo povedať a roztopí aj to najtvrdšie srdce.

Zdroj: ČSFD

1. Hačikó – príbeh psa: Dojímavý príbeh je natočený podľa skutočnej udalosti, ktorá rozplače aj človeka s najtvrdším srdcom. Adaptácia japonskej legendy rozpráva príbeh o oddanom psovi s menom Hačikó. Tento štvornohý tvor sprevádzal svojho pána, univerzitného profesora, každé ráno na železničnú stanicu a poobede sa tam vracal, aby ho privítal. Jedného dňa však profesor zomrel. Hačikó však chodil aj napriek tomu na stanicu každý deň celých deväť rokov. Legenda o nesmrteľnom pute medzi pánom a psom hovorí o tom, že aj ten najobyčajnejší rituál môže byť najväčším a najčistejším vyznaním lásky.

2. Lady a Tramp: Za srdce vás určite chytí aj jeden z najstarších animovaných filmov z dielne Walta Disneyho. Rozprávka, ktorá je určená pre malých aj veľkých, hovorí o tom, že skutočná láska a silné priateľstvo nehľadia na sociálne vrstvy či príslušnosť k nejakej skupine. Vo filme sa totiž dajú dokopy dvaja úplne rozdielni jedinci. Lady je psia slečna žijúca v prepychu a pohodlí a Tramp je túlavý pes živiaci sa zbytkami jedla na dvoroch miestnych hostincov. Niečo v nich je však tak hlboké, že dokážu prekonať akékoľvek rozdiely.

Zdroj: joj.sk

3. Marley a ja: „Psíčkari“ telom aj dušou si pri tomto filme prídu na svoje. Príbeh v hlavnej úlohe s Owenom Wilsonom a Jennifer Aniston nám totiž ukazuje, ako vyzerá život, do ktorého vstúpi pes. Ak ho máte doma aj vy, pri tomto filme budete celý čas súhlasne kývať hlavou. Marley totiž slintá po čerstvo natretých stenách, hryzie do vankúšov a kvetov, pije vodu zo záchoda a naháňa ľudí. Popri tom im však pomáha vyrovnať sa so všetkými výhrami a prehrami a pripomína im, že život nie sú len starosti, ale aj zábava.

4. Bella a Sebastián: Príbeh chlapca, ktorý sa skamaráti s fenkou Bellou fascinuje už niekoľko generácií. Uprostred drsnej prírody v savojských Alpách spolu zažijú množstvo dobrodružstiev, netušiac, že to najväčšie ešte len zažijú. Prinesie im ho svet dospelých v druhej svetovej vojne. Ťažké časy im pomôže prekonať len vzájomná láska.

5. 8 statočných: Prudká snehová búrka a núdzový stav donútia členov vedeckej expedície spoločne s ôsmimi ťažnými psíkmi opustiť Antarktídu. Aby však prečkali najkrutejšiu zimu, musia napokon svojich štvornohých priateľov nechať v ľadovej divočine napospas osudu s prísľubom, že sa po nich vrátia. Ďalší príbeh natočený podľa skutočnej udalosti, ktorý poskytuje posolstvo o vernosti, odvahe a vzájomnej dôvere.

6. Hrdina Max: V armáde neslúžia vlasti len muži a ženy, ale aj služobné psí hrdinovia. Po tragických udalostiach v Afganistane sa cvičený ovčiak Max vracia späť do Spojených štátov. Jeho verný priateľ a tréner zahynul v boji a Max sa nemôže s jeho stratou vyrovnať. Na pomoc prichádza rodina padlého vojaka, ktorá sa Maxa ujme. Max je perfektne vycvičený americký armádny pes, ktorého v Afganistane nasadili do prvej línie. Po tom, čo v akcii príde o svojho pána, príslušníka amerického námorníctva Kyla Wincotta, prežíva traumu a pošlú ho späť do Spojených štátov. Aj doma Max trpí veľkým stresom a nedokáže si k nikomu nájsť cestu. Všetko sa zmení, keď stretne Kyleovho dospievajúceho brata Justina. Ten sa ho ujme a spoločne prežijú vzrušujúce a nebezpečné dobrodružstvá pri pátraní, čo sa v skutočnosti stalo Kyleovi na fronte. A to je už dobrý základ pre budúce priateľstvo na život a na smrť.

7. Biely tesák: Kto by nepoznal nesmrteľný príbeh z pera Jacka Londona o priateľstve chlapca a Bieleho tesáka – napol vlka a napol psa? K filmu stačí povedať azda len jedno – musíte ho vidieť.

8. Beethoven: Chlpatý, uslintaný a nemotorný bernardín nás naučí, že svojmu srdcu nemáme dávať hranice. Beethoven sa dostal do rodiny Newtonovcov úplnou náhodou a aj napriek počiatočnej nevôli otca Georga sa stal plnohodnotným a milovaným členom famílie.

9. 101 dalmatíncov: Kultový príbeh o večnom boji dobra so zlom poteší deti aj dospelých. Film totiž kladie veľa morálnych otázok, no zároveň dojíma desiatkami hebkých fľakatých štvornohých kožúškov.

10. Megan a Rex: Film je založený o skutočnom príbehu mladej desiatničky, ktorej jedinečná disciplína a puto s jej vojnovým bojovým psom zachránili mnoho životov v priebehu ich misie v Iraku. Keď je po disciplinárnom riadení preradená, spozná pomerne agresívneho psa Rexa. Dostane príležitosť s ním trénovať a napokon spolu úspešne dokončia viac než 100 misií. Všetko sa ale zmení, keď budú obaja ranení po explózii výbušniny.

Sledujte emotívny film Megan a Rex už dnes o 20:35 na JOJke!