Kráľovná Alžbeta II.

Kráľovná Alžbeta II. ako krutý kat? Neuveríte, ako sa zbavuje nepohodlných ľudí!

Hoci kráľovná Alžbeta II. len nedávno oslávila 94. narodeniny, Veľkej Británii a ďalším 17 štátom vládne neuveriteľných 68 rokov! Je mocnou ženou, ktorá svoj ľud miluje, no rovnako má rada aj svoj pokoj. Preto sa občas musí uchýliť k drobným ľstiam, ak sa potrebuje zbaviť nepohodlných a otravných ľudí. A neuveríte, ako to robí.

Kráľovná Alžbeta II. je stelesnením dvorných mravov britskej aristokracie. Vždy má svoj štýl, protokol a bontón ovláda odzadu aj odpredu v ktorúkoľvek hodinu. Ak sa však stane, že sa pri rozhovore nudí alebo ju niekto svojou prítomnosťou obťažuje, do očí vám to nepovie. Má svoje tajné triky, ako sa "zbaviť" otravných a nepohodlných ľudí bez toho, že by si to čo i len všimli.

Jej fintou je kabelka. Stačí pozorovať práve tento doplnok. Bežne ju počas rozhovoru drží vo svojej ľavej ruke. Ak si ju ale prehodí do pravej, jej personál dostáva jasné znamenie, že má zakročiť. Ten okamžite príde ku kráľovnej a vytiahne z rukáva nejaké spoločensky akceptovateľné ospravedlnenie. "Urobia to ale veľmi taktne," prezradil magazínu People kráľovský historik Hugo Vickers.

Avšak nie je všetko zlato, čo sa blyští a tak existujú prípady, kedy je kráľovná Alžbeta II. poriadne nahnevaná a potrebuje zmiznúť okamžite. Svojmu personálu vtedy dáva znamenie tým, že kabelku odloží na zem alebo na stôl. V prípade, že je už naozaj vytočená, tak krúti svadobnou obrúčkou. Jej finty sú jednoducho elegantné a rafinované. Ako kráľovná sama.