Úplne nové Spievankovo! Toto si rozhodne nesmiete nechať ujsť!

Spievankovo si pre vás opäť pripravilo nevídané predstavenie. Už 24. mája sa tak môžete tešiť na jedinečné vystúpenie.

Kúpiť lístok

Prichádza už druhá koncertná premiéra zo Spievankova v roku 2020! Úplne nový spievankovský muzikál Angličanina, ktorý prichádza ako predzvesť novej aplikácie a DVD. Hlavnými postavami na koncerte budú Víla Nezábudka, Zajko Smejko a Píšťalka Tidlalka.

Slovensko-anglický interaktívny hudobný muzikál pre deti, pri ktorom sa deti nielen zabavia, zatancujú si a zaspievajú, ale zároveň sa budú hravo učiť po anglicky. Ide o veľkolepý muzikál, v ktorom bude vystupovať 20 účinkujúcich. Spolu s mravcami bubeníkmi sa deti naučia počítať do desať. Ďalej si zaspievajú so zvieratkami, ktoré sa naučia pomenovať po anglicky. Príde aj Krajčír Rak, ktorý ich naučí farby, a dokonca bude aj snežiť...!

Spievankovo prichádza opäť so zaujímavým programom, s ktorým navyše deti budú môcť dobehnúť v angličtine to, čo kvôli zavretým školám zmeškali počas vyučovania.

Miniseriál na www.joj.sk

Spievankovo od 1.6. prináša na www.joj.sk denný miniseriál. A tak ako sme pri Spievankove zvyknutí, aj tento počin pritiahne a zaujme hlavne deti predškolského veku. Hlavnými postavami budú Víla Nezábudka, Zajko Smejko a Píšťalka Tidlalka zo Spievankova. Deti si spolu s nimi budú môcť zatancovať a zaspievať jednoduché anglické pesničky a pritom sa učiť po anglicky. Prekvapením bude aj predstavenie úplne nových piesní z projektu Angličanina, ktorý vo forme aplikácie a aj na DVD vychádza práve na Deň detí – 1.6.2020.

Angličanina

A práve teraz, v júni 2020 vychádza pokračovanie príbehov Víly Nezábudky a Zajka Smejka zo Spievankova pod názvom Angličanina. Už tradične projekt spestrili legendárni Ján Gallovič (Doktor Ďateľ) či František Kovár (Krajčír Rak), vďaka ktorým sa opäť deti stretnú s ich obľúbenými postavičkami. Do Angličaniny bola prizvaná aj slovenská herečka Petra Dubayová, ktorá stvárňuje novú postavu oživenej čarovnej Píšťalky Tidlalky. Táto postava prináša svojou hravosťou, vtipom a veselosťou do Spievankova veľké osvieženie a určite si získa u detí veľkú obľubu. Angličanina je nový film, zložený z pútavých príbehov, kde sa rozpráva po slovensky a zároveň sú tam citlivo vsunuté anglické pesničky a slovíčka. Deti sú vtiahnuté do deja a ani si nevšimnú, že sa vlastne učia po anglicky. Naučia sa 50 slovíčok a fráz, pričom sa dôraz kladie aj na ich správnu výslovnosť. Tento projekt je určený najmä pre deti od 2 do 10 rokov, ktoré sa začínajú učiť po anglicky.

Zdroj: TV JOJ

​Úplnou novinkou je, že Angličanina vychádza prvýkrát vo forme aplikácie. Bude však samozrejme prístupná aj na DVD. OD 1.6. bude stiahnuteľná cez obe platformy - Apple Store a aj Google Play. Mária už teraz pracuje na tom, aby sa z tejto aplikácie stalo výukové médium angličtiny pre deti do 10 rokov. Aplikácia bude pravidelne plnená novými interaktívnymi hodinami angličtiny plnými spievankovských pesničiek, vtipných príbehov a nových výučbových tém. Aplikácia bude obsahovať nové DVD Angličanina plus nové hodiny angličtiny, ktoré budú postupne pribúdať. Aplikácia bude spoplatnená mesačným poplatkom 2,99 EUR, s možnosťou kedykoľvek predplatné zrušiť či obnoviť.

O Spievankove

Spievankovo – najúspešnejší slovenský projekt pre deti. Hlavnými protagonistami sú Mária Podhradská (Spievanka) a Richard Čanaky (Zahrajko). Na svojom konte majú tri Ceny SOZA za Najpredávanejší album na Slovensku, jednu cenu Panta Rhei Awards za titul DVD Spievnakovo 4 a Divácku cenu vo filmovej ankete Slnko v sieti za film Spievankovo a Kráľovná Harmónia. Pre deti nahrali vyše 20 hudobných CD a 6 DVD. Spolu nahrali vyše 400 piesní. Pri ich tvorbe oslovujú popredných slovenských hudobníkov, ich producentom je slovenský hudobník a multiinštrumentalista Stanislav Palúch. Hudba do posledných dvoch filmov bola nahrávaná aj so synfonickým orchestrom. Filmy Spievankovo 5 a Spievankovo a kráľovná Harmónia sa dostali aj do slovenských kín, pričom film Spievankovo a kráľovná Harmónia videlo v kinách takmer 90.000 divákov.

Zostavili dva spevníky pre začínajúcich malých hudobníkov ale aj rodičov (Malí muzikanti, Spevníček plný pesničiek a kresbičiek), sú spoluautormi detkej knihy Spievanka, Zahrajko a Zatúlaná píšťalka, za ktorú získali aj Cenu Panta Rhei Awards ako Slovenská detská kniha roka 2016. Rovnako sú spoluautormi spievankovských leporel pre najmenšie deti. Ročne odohrajú vyše 60 koncertov po celom Slovensku. Koncertovali už aj v Írsku, Veľkej Británii, Švajčiarsku, Rakúsku, Maďarsku, Luxembursku, Srbsku a pravidelne hrajú aj pre Slovákov žijúcich v Česku.

Kúpiť lístok

Projekt Spievankovo oslovil aj popredných slovenských hercov, ktorí v ňom účinkovali, ako napríklad: František Kovár, Ján Gallovič, Roman Pomajbo, Lukáš Latinák, Štefan Skrúcaný, Majo Labuda, Ivan Vojtek, Monika Hilmerová, Anikó Vargová, Csongor Kassay, Kamil Mikulčík, Lucia Vráblicová, Ady Hajdu, Michal Hudák, Karol Čálik, Lenka Košická či Mária Čírová. Režisérkou posledných štyroch filmov bola Diana Novotná.

Všetky deti a ich rodičia, ktorí majú záujem byť súčasťou tohto skvelého živého koncertu, si môžu zakúpiť rodinnú vstupenku na www.joj.sk, v sieti Ticketportal a Inviton v hodnote 4,99 €. Po zaplatení dostanete do mailu unikátny kód, ktorý vám umožní koncert sledovať v tej najvyššej obrazovej kvalite. Muzikál bude dostupný v archíve do pondelka 25. mája do 18.00 hod.

Nenechajte si ujsť jedinečné predstavenie Angličanina už 24. mája o 10:00 hod. na www.joj.sk!

Tagy: Spievankovo