Priateľ na mobile? Šéfkuchár Marek Ort rozdáva rady o varení cez telefón!

Marek Ort nie je šéfkuchárom nadarmo. Nielenže ho varenie baví, ale sa ním i živí a navyše sa ku sporáku postaví rád dobrovoľne aj doma. Aby toho nebolo málo, úraduje popritom na telefóne.

Keďže kvôli koronavírusu sú mnohí predovšetkým doma, musia častejšie variť a vymýšľať recepty. Niektorí sa v tom nájdu, iní sa po pár dňoch trápia, čo zas vložiť do hrncov. Marek Ort o tom vie svoje. Hoci ho varenie nielen baví, ale aj živí, v poslednom čase má akosi horúcu linku. Kamarátom radí na telefóne. "Samozrejme mi píšu alebo volajú kamaráti, že by chceli poradiť s nejakým receptom alebo nejakou kombináciou, tak im pomáham," priznal.

​Naposledy poradil s vegetariánskym jedlom. "Kamarát chcel poradiť, pretože chcel pripraviť brokolicové muffiny a pýtal sa ma, aká omáčka sa k tomu hodí. Odpísal som mu, že dobrá by bola dijonská s medom. Tá by sa k tomu hodila. Tak dúfam, že to aj urobil," priblížil Marek Ort.

Aktuálne je sezóna šparglí a keď sa chcete dozvedieť zaujímavý recept, ktorým nič nepokazíte, inšpirujte sa tým od Mareka Orta vo videu HORE.

Ďalšie skvelé recepty si nenechajte ujsť v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja každý pracovný deň o 18:00 hod. na JOJke!