Ivan Tásler ako mladé 19-ročné ucho: Pamätáte si, ako vyzeral v začiatkoch kariéry?

Skvelá muzika, výborné texty, tí najlepší hudobníci a špecifická charizma všetkých členov. Tak by sme mohli stručne definovať jednu z najúspešnejších slovenských kapiel IMT Smile.

Svoju cestu na hudobnej scéne začala kapela IMT Smile ešte v 90. rokoch a dodnes patria k najobľúbenejším skupinám. Od začiatku je lídrom Prešovčan Ivan Tásler, ktorý svojím spevom dodáva jednotlivým skladbám punc dokonalosti. Hoci by ich fanúšikovia mali dozaista problém vybrať najlepšiu či najobľúbenejšiu pieseň, faktom je, že niektoré zo začiatkov ich kariéry sú megaúspešné dodnes.

Medzi ne rozhodne patrí Veselá pesnička, ktorá je svojím ostrým a výstižným textom nadčasová a veľmi aktuálna aj v súčasnej dobe. Vznikla ešte v roku 1998 a nachádza sa na mimoriadne úspešnom albume Valec, ktorý vyšiel v tom istom roku. Toto dielko bolo tak populárne, že sa v roku 2014 dočkalo aj reedície. O nový zvuk sa postarali tí najlepší zvukoví majstri v slávnych štúdiách Abbey Road. Na albume sa nachádzajú aj nemenej populárne skladby ako Ľudia nie sú zlí, Čo ak, Ty si nič či More a diaľky.

Ku piesni Veselá pesnička vznikol aj videoklip, ktorý svojou jednoduchosťou podtrhuje význam textu. Ivan sa v ňom prechádza po meste a sleduje okolitý svet. V tých časoch mal líder IMT Smile sladkých 19 rokov a v porovnaní s tým, ako vyzerá dnes, bol takým mladým uchom. Hustá kučeravá hriva a nevinný kukuč boli pre neho typické. Odvtedy už ubehlo 22 rokov a z Táslera je dnes charizmatický štyridsiatnik, ktorý vekom zreje ako víno. Čo poviete?

Sledujte záznam z koncertu kapely IMT Smile s najlepšími singlami z albumu Valec už dnes o 22:05 na JOJke!