Megaúspešný MOST! sa vracia na JOJku: Kontroverzný seriál vás dvihne zo stoličiek!

Rasizmus, chudoba, alkoholizmus, ale aj homofóbia. Príbeh zo zapadnutého českého mestečka je až surovo reálny.

Drsný slovník, kontroverzné témy, svojrázny humor. Tak by sme mohli stručne charakterizovať satirický seriál Most!, ktorý v Česku trhal všetky rekordy sledovanosti. Na obrazovkách Českej televízie ho pravidelne sledovalo takmer 1,7 milióna divákov a úspech mal rozhodne aj na Slovensku. Aj preto si ho diváci JOJky budú môcť opäť pozrieť!

Megaúspešný formát vyvolal veľké ohlasy a získal si ľudí najmä tým, že rozpráva bez servítky o kontroverzných a tabuizovaných témach ako napríklad rasová neznášanlivosť, xenofóbia, sexualita či inakosť celkovo. Pri zobrazovaní týchto tém ale používa veľkú nadsádzku. „Vraveli sme si, že by sme sa sami radi pozerali na niečo drzejšie a zábavné,“ povedal kreatívny producent seriálu Michal Reitl. Most bol u našich susedov dokonca tak populárny, že sa severozápadné mestečko stalo centrom turizmu a prúdilo do neho toľko ľudí, ako doposiaľ ešte nikdy.

​O čom ale vlastne Most! je? Most je malé české mestečko, v ktorom sa bieli boja čiernych, Česi Nemcov, transsexuáli homosexuálov, muži žien, ženy mužov, no všetci sa predovšetkým boja samoty. Hlavným hrdinom seriálu je Luděk Říha, ktorý prišiel o prácu a dlží peniaze na všetky strany. Má navyše aj problémy so svojou exmanželkou. V tej najhoršej chvíli za ním príde poštár Ondra, ktorý mu prinesie pozvanie do televíznej relácie Pošta pre teba. Do štúdia si ho dal zavolať jeho brat Pavel, s ktorým sa dlho nevideli a nikdy sa nemali príliš v láske. Za tie roky sa však veľa zmenilo. Teda, najmä jeho pohlavie. Pavel totiž podstúpil zmenu pohlavia a dnes je z neho sexica Dáša, ktorá má v pláne presťahovať sa do rodného mestečka. V tomto víre nepríjemností je pre neho jedinou istotou krčma Severka, v ktorej pravidelne vysedáva so svojimi kumpánmi. Do jeho partie patrí majiteľ krčmy, ktorý je tak trochu rasista, exkomunikovaný farár a latentný alkoholik, trvalo nezamestnaný Čočkin a Róm Franta, kto je jedinou osobou, ktorá za účet v Severke aj vie zaplatiť.

Sledujte Most! každý utorok 22:35 a v stredu o 22:10 na JOJke!

Tagy: Most!