Výnimočná premiéra Haničky a Murka! Užite si spolu s nimi a ich kamarátmi skvelý muzikál!

Najobľúbenejšia bábková dvojica Hanička a Murko pripravila v spolupráci s televíziou JOJ exkluzívnu premiéru svojho prvého muzikálu pre všetky malé deti.

Kúpiť lístok

Hanička je škôlkarka a spolu so svojim kocúrikom Murkom bývajú v malej dedinke. Zažívajú bežné veci, ako ostatné malé deti v škôlkárskom veku. Až RAZ... Raz sa im prihodí niečo kúzelné. Nájdu semienko, zasadia ho a vďaka kúzelnému kvetu prežijú jeden rozprávkový deň! A čo všetko zažijú? To sa dozviete v úplne novom predstavení! V muzikáli “Kúzelný kvet” sa deti môžu tešiť na 11 obľúbených pesničiek o zvieratkách, ktoré ich zaručene roztancujú a rozospievajú. Deti sa po prvýkrát stretnú s novými kamarátmi Haničky a Murka - pani Sliepkou a pánom Kohútom, pani Líškou, pánom Ďatlom, kamarátmi Ježkom, Zajkom či nezbednými Myškami a mnohými ďalšími zvieratkami z lesa a gazdovstva.

Zdroj: TV JOJ

​Bábkový muzikál KÚZELNÝ KVET alebo ako Murko začal rozprávať prináša deťom obľúbená dvojica HANIČKA A MURKO. Hanička a Murko sú rovnako, ako ich noví zvierací kamaráti, bábky. Môžeme povedať, že medzi malými deťmi ide o najobľúbenejšiu bábkovú dvojicu. Majú svoj úspešný YouTube kanál (s viac ako 30 miliónmi videní pesničiek, rozprávok a vzdelávacích videí), vlastný seriál vysielaný v Detskej televízii JOJKO, koncertujú, vydali 2 CD aj 2 DVD. Muzikál Haničky a Murka bude mať premiéru 15.6.2020 o 10:00 hod. na www.joj.sk

Spolupráca Haničky a Murka a televízie JOJ je súčasťou jedinečného detského projektu televízie, ktorý už dva mesiace prináša deťom do domácností živé vystúpenia obľúbených detských interpretov. Koncerty sú vysielané z veľkého štúdia s profesionálnym zázemím (LED stena, koncertné osvetlenie, profesionálny zvuk, snímanie vystúpenia viacerými kamerami). Vďaka tomu je online prenos veľmi živý a umožňuje deťom autentický zážitok aj v tomto zložitom období, kedy nie je možné navštevovať kultúrne podujatia osobne.

“Keďže spoločenská situácia súvisiaca s ochorením COVID-19 prerušila živé vystúpenia všetkých umeleckých zoskupení, medzi nimi aj koncertné turné Haničky a Murka, rozhodli sme sa našim malým kamarátom priniesť úplne nové predstavenie - exkluzívnu premiéru bábkového muzikálu Kúzelný kvet,” informuje autorka projektu Lucia Zimanyiová. “Spoločne s Haničkou a Murkom v ňom vystúpi viac ako 20 zvieratiek. Bábky Haničku a Murka, ako aj všetky vystupujúce zvieratká (tiež bábky), vedú profesionálni bábkoherci,” dodáva. Väčšina z 11 pesničiek v muzikáli sú obľúbené ľudové pesničky. Ich úpravu do moderného zvuku zabezpečil Martin Zimanyi, autor hudby všetkých pesničiek Haničky a Murka. “Pesničky sú o zvieratkách, sú veselé, tanečné  a keďže sú veľmi známe, budú mať deti možnosť zaspievať si ich spoločne s Haničkou, Murkom a ich zvieracími kamarátmi,” informuje Martin Zimanyi.

Zdroj: TV JOJ

​Väčšina nových zvieracích kamarátov Haničky a Murka pochádza z rodiny maňušiek "Living Puppets". Ide o unikátne bábky, ktoré majú pohyblivé ústa a labky a preto je ich pôsobenie v príbehu veľmi živé a autentické. Bábky “Living Puppets” do muzikálu venoval e-shop s originálnymi hračkami HOPLA.sk.

Muzikál trvá 60 minút a je určený pre malé deti - predovšetkým v škôlkárskom veku. Cena rodinného lístka je 3,99 € a zakúpite ho buď na www.inviton.joj.sk, alebo v sieti Tickeportal. Po zaplatení dostanete do mailu unikátny kód, ktorý vám umožní koncert sledovať v tej najvyššej obrazovej kvalite. Aby si tento úplne nový muzikál mohlo pozrieť čo najviac fanúšikov Haničky a Murka, bude v archíve pre všetkých, ktorý si zakúpia rodinnú vstupenku, dostupný jeho záznam, a to do utorka 16.6. do 18:00 hod.

Užime si spoločne veselý pondelok 15. júna o 10:00 hod. na www.joj.sk

Kúpiť lístok