Najúspešnejšia skladba od IMT Smile na internete valcuje dodnes: Uhádnete, ktorá to je?

Obľúbená kapela IMT Smile je na hudobnej scéne už 28 rokov a patria medzi najúspešnejšie skupiny. Každá skladba, ktorú vydajú, sa okamžite stane hitom a fanúšikovia by mali problém vybrať tú naj. Jedna je však predsa len svoje prvenstvo. Aj niekoľko rokov po svojej premiére na internete doslova valcuje.

Máloktorej kapele sa aj po dlhých rokoch na hudobnej scéne darí to, čo dokáže IMT Smile. Každá skladba sa okamžite stáva hitom, ich albumy sa tešia veľkej obľúbenosti a bez problémov vypredajú koncert aj v tej najväčšej športovej hale. Výstižné texty, nenútené melódie, tí najlepší hudobníci a špecifická charizma jednotlivých členov. To všetko dodáva „smajlom“ punc dokonalosti. Hoci skalní fanúšikovia by určite mali problém vybrať, ktorá pieseň je ich najobľúbenejšia, jedna si drží svoje prvenstvo aj takmer tri roky po jej uvedení do sveta. Ide o singel Hej, sokoly, ktorú naspievali spoločne s Ondrejom Kandráčom ako titulnú skladbu k filmu Čiara. K dnešnému dňu má na YouTube viac než 16. 8 miliónov videní a právom si tak drží na čele ich hudobného pelotónu. Na druhom mieste je pieseň Poď so mnou, ktorú naspievali s raperom Kalim, pričom má vyše 11 miliónov videní. Tretia priečka patrí klasickému hitu Cesty II. triedy s takmer 10 miliónmi. Štvorka patrí Príliš osobnej známosti so 6.3 miliónmi a prvú päticu uzatvára hit Budeme to stále my s takmer 5 miliónmi.

Skladba Hej, sokoly sa stala po svojom uvedení v júni 2017 mimoriadne úspešnou a trhala všetky rekordy. V tom istom roku bola spomedzi slovenských pesničiek na YouTube jednoznačným lídrom a vo všeobecnom rebríčku získala tretie miesto hneď po hitoch Despacito a Shape of you od Eda Sheerana. „Tých piesní máme za sebou naozaj veľa. Ale reakcia na túto pieseň, ktorá nastala posledné mesiace, je šialená. Ja som už dlho nezažíval také reakcie. Mne sa dokonca nikdy nestávalo, že by sa so mnou fotili deti. To si naozaj nepamätám. Možno, keď sme začínali... Zrazu sa so mnou chcú fotiť aj deti,“ prezradil Ivan Tásler v relácii Všetko čo mám rád. Veľkým kariérnym medzníkom boli „sokoly“ aj pre Ondreja Kandráča. „Ja by som chcel dať také osobné vyznanie a poďakovanie... Šli sme do toho s tým, že keď sa to nepodarí, tak to pôjde do koša a nikde sa to nebude zverejňovať. Spolu sme nahrali pesničku a stal sa z nej hit. Chcem verejne vyzdvihnúť Ivana a celú jeho kapelu. Tú genialitu, ktorú si do toho dal. Pre mňa sa zrazu otvorili úplne nové dimenzie, pretože som spoznal tvojich fanúšikov. Ty možno tých našich a ďakujem ti za to!,“ vyznal sa Kandráč.

Sledujte koncert IMT Smile – Budeme to stále my aj so špeciálnym hosťom Ondrejom Kandráčom už dnes o 22:00 na JOJke!