Za oponou muzikálu Kúzelný kvet: Hanička, Murko a ďalšie bábky sa už pripravujú na svoju premiéru!

Už budúci pondelok 15. júna bude mať premiéru muzikál Kúzelný svet. Pripravila si ho najobľúbenejšia bábková dvojica - Hanička a Murko. Všetky deti si určite prídu na svoje. Nahliadnite však ešte predtým do zákulisia.

Kúpiť lístok

Bábkový muzikál KÚZELNÝ KVET alebo ako Murko začal rozprávať prináša deťom obľúbená dvojica HANIČKA A MURKO. Hanička a Murko sú rovnako, ako ich noví zvierací kamaráti, bábky. Môžeme povedať, že medzi malými deťmi ide o najobľúbenejšiu bábkovú dvojicu. "Hlavnými hrdinami sú bábky - Hanička a Murko. Bábky boli, sú a mali by byť súčasťou života malých detí. Hanička je škôlkarka, Murko je kocúrik. Radia sa medzi tzv. javajky - jedna ruka bábkoherca je vnútri bábky a druhou rukou ovláda ruky bábok pomocou čempurít. Sú známejšie ako ´mapetky´(muppets) a preslávil ich svetoznámy program Sesame Street. Hanička a Murko sú hrdými členmi bábkohereckej rodiny. Vedú ich profesionálni bábkoherci, absolventi Katedry bábkoherectva na VŠMÚ v Bratislave," približuje autorka projektu Lucia Zimanyiová.

Hanička a Murko ale nie sú jediné bábky, ktoré sa v muzikáli objavia. "Celkovo si zahrá 27 zvieratiek, 15 ´zvieracích druhov´. Väčšina bábok v programe pochádza z ´rodiny´ značky Living Puppets. Ide o nemeckú firmu, ktorá sa 20 rokov venuje výrobe bábok veľmi podobných Haničke a Murkovi, či už otváracími ústami, alebo milým výrazom vďaka výrazným očiam. Living Puppets sú aj partnerom Sesame Street a vyrábajú viaceré bábkové postavy preslávené týmto programom. Living Puppets bábky do muzikálu venoval e-shop s originálnymi hračkami hopla.sk," dodáva autorka.

Zdroj: TV JOJ

​Ako prezradil Juraj Bulejko, zástupca hračkárstva, výberu typu maňušiek, ktoré budú na Slovensku ponúkať, predchádzala dlhá procedúra výberu tej správnej značky. “Jednoznačne u nás vyhrali Living Puppets,” informuje. “Každá postavička má svoj vlastný charakter, zábavný výraz a v skutku dokážu ožiť na rukách detí aj dospelých. Samozrejmosťou je kvalita maňušiek a široký výber,” približuje.

Zdroj: TV JOJ

"V hračkárstve Hopla sa stretli aj s nečakaným potvrdením kvality maňušiek, keď im zákazník - vášnivý rybár a výrobca exkluzívných návnad na rybičky porozprával o tom, že pokiaľ potrebuje vyrobiť náročnú návnadu do ťažkého terénu, používa presne také vlásočnice aké sú použité pri výrobe maňušiek Living Puppets. Hebké, odolné a realistické prevedenie maňušiek Living Puppets našlo svoje uplatnenie aj v materských školách, kde ich pani učiteľky využívajú pri divadielkach a dramatizácii pre detičky a pri logopédi na rozviazanie jazyka. To je možné práve vďaka tomu, že bábky otvárajú ústa a pri komunikácii s deťmi preto vyzerajú veľmi reálne," dodávajú autori projektu Hanička a Murko Lucia a Martin Zimanyiovci.

Muzikál trvá 60 minút a je určený pre malé deti - predovšetkým v škôlkárskom veku. Cena rodinného lístka je 3,99 € a zakúpite ho buď na www.inviton.joj.sk, alebo v sieti Tickeportal. Po zaplatení dostanete do mailu unikátny kód, ktorý vám umožní koncert sledovať v tej najvyššej obrazovej kvalite. Aby si tento úplne nový muzikál mohlo pozrieť čo najviac fanúšikov Haničky a Murka, bude v archíve pre všetkých, ktorý si zakúpia rodinnú vstupenku, dostupný jeho záznam, a to do utorka 16.6. do 18:00 hod.

Užime si spoločne veselý pondelok 15. júna o 10:00 hod. na www.joj.sk

Kúpiť lístok