V každom filme je z nej iná žena: TOP 10 premien Anne Hathaway, ktoré vás dostanú!

Sympatická Anne Hathaway je bez pochýb nesmierne tvárnou herečkou. Perfektne zahrá komediálnu, ale aj dramatickú úlohu. Vie byť škaredé kačiatko, krásna labuť, no aj sexi kočka a zvodná femme fatale. Ako sa vám páči najviac?

Čo si ako prvé vybavíte v pamäti, keď sa povie Denník princeznej? Určite to budú neposlušné kučery, nelichotivé okuliare a školská rovnošata, ktoré nosila princezná Mia, keď ešte nevedela, že jej v žilách koluje urodzená krv. Šikovný kaderník a vizážista v priebehu pár hodín spravil zo škaredého káčatka krásnu labuť a vďaka tomu sa nám herečka Anne Hathaway navždy vryla do hlavy. Nebol to však len Denník princeznej, v ktorom americká herečka radikálne zmenila imidž. Keď sa pozrieme na zoznam filmov, v ktorých tmavovláska účinkovala, zistíme, že premena neodmysliteľne patrí k jej hereckému chlebíku.

Krátko po filme o princeznej Mii sa Anne vďaka Začarovanej Elle premiestnila v čase do magického sveta, v ktorom panujú víly, sudičky a škriatkovia. Keďže šlo o rozprávku, herečka si musela nechať narásť poriadne dlhé vlasy a obliecť si dobové oblečenie. O rok neskôr si zahrala kráľovnú ródea Lureen v oscarovom filme Skrotená hora. Keďže sa ľúbostný príbeh rančera a kovboja odohráva v 60-tych rokoch, maskéri museli Anne vytvoriť účes, ktorý zodpovedal dobe. V snímke preto nosila vlnitý a natupírovaný účes.  

Spočiatku zúfalo nemoderne oblečená sivá myška, potom šik a štýlová kočka. Tak by sme mohli stručne charakterizovať premenu Anne Hathaway v kultovom filme Diabol nosí Pradu, na ktorý nedá dopustiť žiadna módna maniačka. Jej outfity totiž vyrážali dych všetkých milovníčkam módy, ktoré sa ich snažili doma napodobňovať. Úlohu módnej ikony vystriedala rola zmyselnej, no prirodzenej a spontánnej Maggie vo filme Láska a iné závislosti. Namiesto rovných vlasov nosila bohatý kučeravý účes a nahý mejkap. To sa však radikálne zmenilo vo filme Alica v krajine zázrakov, v ktorom je v úlohe Bielej kráľovnej doslova na nespoznanie. Tvár jej zdobila hrubá vrstva bieleho púdru, tmavé obočie, výrazný rúž a biele vlasy.

V romantickej dráme Jeden deň sa Anne ukázala vo viacerých podobách, keďže príbeh sa odohráva v priebehu niekoľkých rokov. Najpozoruhodnejšia je však vizáž s neupravenými vlasmi s dĺžkou po plecia, staromódnymi okuliarmi a jednoduchým oblečením. Pravým opakom k nevýraznému imidžu je rola Catwoman, ktorú si tmavovláska zahrala v Návrate Temného rytiera. Priliehavý kožený overal, čelenka s mačacími ušami, maska na očiach a zvodný pohľad z nej urobili úplne inú ženu a femme fatale, ktorá pomotala hlavu nejednému mužovi.

V tom istom roku uzrelo svetlo sveta filmové spracovanie klasického románu Bedári z pera Victora Huga. Anne Hathaway v ňom prešla azda najväčšou premenou. Stvárnila úlohu problematickej továrničky Fantine, ktorá bola nútená predať svoje vlasy a začať pracovať ako prostitútka. Aby všetko vyzeralo autenticky, Anne si dala kvôli filmu ostrihať vlasy a radikálne schudla. Povráva sa, že počas príprav na Fantine pila len proteínové nápoje a jedla dve jablká denne. Úsilie sa jej vyplatilo, pretože za Fantine získala Oscara za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. Na tento úspech nadviazala v dobrodružnej sci-fi snímke Interstellar. Krátky účes, takmer žiadny mejkap a skafander úplne potlačili herečkin prirodzený šarm a divák si tak naplno užil myšlienku filmu.

Vychutnajte si Anne Hathaway v obľúbenom filme Denník princeznej 2 už dnes o 20:35 na JOJke!