Šokujúce priznanie Celeste Buckingham: Trpí duševnou poruchou!

Celeste Buckingham je bezpochyby talentovanou speváčkou. Okrem hudby však využíva svoju popularitu aj na dobré veci. Bojuje napríklad za ženské práva a snaží sa tiež pomáhať nežnejšiemu pohlaviu v otázke krásy a ideálu. Nie je tajomstvom, že sama trpela poruchou príjmu a teraz odhalila ďalšie svoje tajomstvo.

​Mnohí by si povedali, čo už jej môže chýbať. Je mladá, krásna, úspešná, darí sa jej vo všetkom, na čo siahne. Na sociálnych sieťach dostáva denne pozitívne správy a krásne komplimenty. A predsa nie je všetko zlato, čo sa blyští. Aj Celeste má svoje zlé dni. Niekedy trpí tak veľmi, že ani nevytiahne päty z domu či sa nepozrie ani len do zrkadla. Môže za to porucha zvaná telesná dysmorfia, známa aj pod skratkou BDD (body dysmorphic disorder). "Dlho bojujem s tým, ako vyzerám. Väčšina z vás vie, aký mám názor na hodnotu žien. Ale musím priznať, že posledné mesiace som opäť spadla do svojich predošlých zlozvykov," priznala sa Celeste.

Speváčka opäť prepadla niekdajším problémom s príjmom potravy. "Chvíľu som hladovala a dúfala som, že schudnem. Potom som si uvedomila, že to je blbosť, tak som začala cvičiť, no tým spôsobom, že som niekoľkokrát mala pocit, že odpadnem od únavy. Keď som to už nedávala, tak som sa vyhýbala zrkadlám a vonkajšku, aby som sa nemusela obliekať a riešiť, čo na seba, aby som nemala potom polhodinové depky kvôli tomu, že rifle spred 3 rokov už nesedia," vyznala sa na sociálnej sieti.

Sama si pritom uvedomuje, že toto nie je tá správna cesta a brať sa takto je nezmysel, no v niektorých momentoch si skrátka nedokáže pomôcť. Je to jej démon, s ktorým sa snaží bojovať už celé roky. Hoci mala už viackrát pocit víťazstva, opak bol pravdou, pretože sa objavil zas. "Viem, že mne a mojim blízkym je jedno, koľko vážim a ako vyzerám. Ale napriek tomu, že viem, že mám zdravotné problémy, ktoré obmedzujú môj metabolizmus, po prežití vážnej choroby spred 3 rokov som stále na seba neskutočne, priam nespravodlivo prísna," dodala.

Hoci sama bojuje, má Celeste odkaz aj pre ostatné ženy: "Vaša hodnota ako človeka nie je postavená na tom, ako vyzeráte a koľko meriate, či koľko kíl máte v konkrétnom životnom období. Majte samy seba rady. Nesúďte druhých podľa toho, ako vyzerajú, lebo vám môžem povedať z osobných skúseností, že nemajú šajnu, čo prežili, aby to vôbec pred vami dnes stáli. A aby som prekonala v sebe túto blbosť, dávam sem fotku v domácom, nenalíčená, po celom dni upratovania, s mojou milovanou mačičkou, ktorá má toto celé na háku!"

View this post on Instagram

Body Dysmorphia ??‍♀️ Dlho bojujem s tým, ako vyzerám. Väčšina z vás vie, aký mám názor na hodnotu žien. Ale musím priznať, že posledné mesiace som opať padla do svojích predošlých zlozvykov. Úprimne, chvíľu som hladovala a dufála som, že schudnem. Potom som si uvedomila že to je blbosť, tak som začala cvičiť, no tým spôsobom, že som niekoľkokrát mala pocit že odpadnem od únavy. Keď som to už nedávala, tak som sa vyhýbala zrkadlám a vonkajšku aby som sa nemusela obliekať / riešiť čo na seba, aby som nemala potom pol hodinové depky kvoli tomu že rifle spred 3 rokov už nesedia. Viem, že to je blbosť. Viem že mne a mojím blízkým je jedno koľko vážím a ako vyzerám. Ale napriek tomu že viem, že mám zdravotné problémy, ktoré obmedzujú môj metabolizmus a po prežití vážnej choroby spred 3 rokov, som stále na seba neskutočne, priam nespravodlivo prísna. Tým chcem len odkázať toto: Vaša hodnota ako človeka nie je postavená na tom, ako vyzeráte a koľko meriate, či koľko kíl máte v konkretnom životnom období. Majťe sami seba radi. Nesúdťe druhých podľa toho ako vyzeraju, lebo vám môžem povedať z osobných skúseností, že nemáťe šajnu čo prežili aby tu vobec pred vami dnes stáli. A aby som prekonala v sebe túto blbosť, zavesujem fotku v domácom, nenaličená, po celom dni upratovania, s mojou milovanou mačičkou, ktorá má toto celé na háku ?? #loveyourself #idemdacozjest #whiskeytomanahaku

A post shared by Celeste Rizvana Buckingham ? (@celbuckingham) on