Film Tri billboardy kúsok za Ebbingom: TOP 10 zaujímavostí, ktoré ste zaručene nevedeli!

Boj mužov zákona s ukrivdenou matkou. Tá prišla o dcéru, ktorú zavraždili. Rozhodne sa vylepiť na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície. Ako to dopadne?

Mildred Haynes zavraždili dcéru. A pretože sa vyšetrovanie už niekoľko mesiacov bezvýsledne vlečie, rozhodne sa konať. Pri vjazde do mesta vylepí na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície. Týmto nezvyčajným činom začína bitka medzi Mildred a zástupcami zákona. Keď sa do veci vloží ešte ďalší policajt, nevyzretý mamičkin chlapček so záľubou v násilí, súboj medzi miestnym policajným oddelením a osamelou, ukrivdenou a hlavne rozzúrenou bojovníčkou sa môže rozbehnúť na najvyššie obrátky.

TOP 10 zaujímavostí:

1. Počas spoločnej chvíle šefira Willoughbyho a jeho manželky môžeme počuť vetu "You got a real nice cock, Mr. Willoughby," o ktorej je povedané, že jej autorom je Oscar Wilde. V skutočnosti táto citácia pravdepodobne z autorovho diela nepochádza.
2. Ikonický vzhľad Mildred, známy z plagátov k filmu, v skutočnosti navrhla sama herečka Frances McDormand. Chcela zdôrazniť svoju postavu ako ženu, ktorá ide do vojny s celým mestom, a preto nosí mechanickú uniformu a typickú čelenku.
3. Na Google mapách je možné vidieť niektoré miesta práve počas nakrúcania, ako napríklad policajnú stanicu či reklamnú agentúru. Snímka je z mája 2016.
4. Názov mestečka Ebbing je iba fikciou, žiadna obec s týmto názvom sa v štáte Missouri, ani v celých Spojených štátoch, nenachádza.
5. Dixonova matka sleduje film Teraz sa nepozeraj (1973).
6. Tri billboardy boli umiestnené na východ od Asheville v blízkosti Black Mountain v Severnej Karolíne. V súčasnosti tam už nie sú.
7. Slávnostné premietanie sa uskutočnilo počas 14. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Dubaji a to 11. decembra 2017. Súťažil a premietaný bol aj 4. septembra 2017 na 74. filmovom festivale v Benátkach a v Toronte získal svoju prvú cenu: People Choice Award. Diváci snímku mohli vidieť aj v Mar del Plata v Argentíne.
8. Režisér Martin McDonagh napísal hlavnú postavu špecificky pre Frances McDormand. Tá si za vzor pre jej stvárnenie zvolila herca Johna Waynea.
9. Kritická scéna s Dixonom bola nakrútená v podniku Town Pump Tavern on Cherry Street v Black Mountain v Severnej Karolíne.
10. "Jelenia scéna" bola nakrútená spoločne s jeleníkom bielochvostým menom Becca pôvodom z Western North Carolina Nature Center narodeným v lete roku 2013.

Pozrite si už dnes večer napínavý film Tri billboardy o 20:35 hod. na JOJke!