Festival Stredovek

Pozor, zmena! Festival Stredovek.sk sa nebude konať!

Prvý ročník Festivalu Stredovek.sk, ktorý sa mal uskutočniť v obci Bzovík tento víkend 7. - 8. augusta 2020 sa neuskutoční. Predstavitelia obce nás o tom informovali v piatok 31. augusta podvečer, práve vo chvíli, keď sme pre vás natáčali upútavku. Dôvodom sú obavy z možného ochorenia vírusom COVID-19.

Veľmi nás táto situácia mrzí hlavne preto, že sme celé podujatie organizovali veľmi zodpovedne a profesionálne. O čom svedčia aj naši partneri, ktorým sme veľmi vďační, že nás podporili a podporujú, nakoľko mnohí z nich, vrátane televízie JOJ prisľúbili, že budú s nami aj v budúcom roku. My sme sa pre tento festival rozhodli aj preto, aby sme umožnili mnohým umelcom, remeselníkom a historickým nadšencom vykryť straty, ktoré im vďaka karanténe vznikli a zároveň im poskytnúť krásnu možnosť, ako vás aj nás pobaviť a možno niečo naučiť. Pretože naše heslo znie: Aby história žila, učila a bavila.

Zdroj: TV JOJ

Mnohí viete, že sme občianske združenie STREDOVEK.SK a táto situácia nás nepriaznivo zaskočila aj finančne, nakoľko sme do príprav investovali vlastné úspory. Od piatku nás zahŕňate množstvom podporných správ a taktiež nám píšete, že chcete festival v roku 2021. My sme teda rozhodli nevzdať a pripraviť Festival Stredovek.sk aj v lete budúceho roka.

Všetky zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti.

Oficiálne stanovisko obce si môžete prečítať tu.