Mengeleho dievča - audiokniha

Audiokniha - skutočný príbeh pani Violy Stern Fischerovej podľa rovnomennej knihy Veroniky Homolovej Tóthovej načítala pani Božidara Turzonovová.

Kniha Mengeleho dievča - skutočný príbeh Slovenky Violy Stern Fischerovej, ktorá prežila štyri koncentračné tábory vznikla v roku 2016 a do dnešného dňa sa na Slovensku predalo viac ako 85 000 kusov. Bola tiež preložená do češtiny, maďarčiny a francúzštiny.

O ČO NÁM IDE?

Našim cieľom je vydať toto dôležité dielo ako audioknihu a rozšíriť silu jej posolstva tak pre telesne a zrakovo znevýhodnených, ako aj pre stále viac zaneprázdnenú generáciu, ktorá využíva čas počúvaním kvalitnej literatúry.

ZOZNÁMTE SA S AUTORKOU KNIHY

Pani Viola Stern Fischerová zverila svoje spomienky reportérke Veronike Homolovej Tóthovej, ktorá sa od roku 2009 venuje zaznamenávaniu osudov ľudí, ktorí prežili prenasledovanie počas nacizmu a komunizmu. Vytvorila 15-dielny dokument Neumlčaní, v ktorom je jedna celá časť venovaná práve pani Viole Stern Fischerovej. Veronika má dve dcéry a žije v Bratislave.

„S pani Violou som sa poznala z videnia, keďže sme obe rodené Lučenčanky, ale o tom, aký má za sebou príbeh som sa dozvedela až o mnoho rokov neskôr, keď som ja už žila v Bratislave a ona v Prahe," hovorí autorka Veronika Homolová Tóthová.

VYBRAŤ SPRÁVNY HLAS JE KĽÚČOVÉ

Hlasom pani Violy sa nám prihovára členka Slovenského národného divadla Božidara Turzonovová. Nahrávka je neskrátenou verziou knihy a má viac ako 13 hodín, takže pre vydavateľstvo WISTERIA BOOKS to bude historicky prvá audiokniha na dvoch CD nosičoch.

„Vedela som od kolegov, že vo WISTERIA BOOKS sa výborne pracuje a navyše titul Mengeleho dievča ma priťahoval. Nespomínam si,kedy ma obsah toho,čoho som interpretovala tak silno zasiahol a rozochvel," hovorí Božidara Turzonovová.

KTO SME A PREČO VÁS OSLOVUJEME

WISTERIA BOOKS je vydavateľstvo audiokníh pre deti aj dospelých. Tvoríme príbehy pre vaše uši a robíme to s láskou. Slovenská spisovateľka Barbora Kardošová sa po rokoch strávených písaním kníh a počúvaním dobrých audiokníh rozhodla, že vstúpi do sveta, ktorý na Slovensku fanúšikovia literatúry ešte len objavujú. A tak vznikla Wisteria a jej prvé audioknihy.

Kým čítate tieto riadky, vo Wisterii už vzniká audioknižka, nahrávka už je hotová a hudba nasadená. Vychytávame posledné chybičky, aby bolo všetko perfektné.

Nahrávame príbehy, mixujeme zvuk, chceme aby to pekne znelo aj vyzeralo.

AKO NÁM POMÔŽETE?

Jednoducho podporte náš projekt a ako prejav vďaky Vám zašleme niektoré z Poďakovaní, ktoré si sami vyberiete.

Vyzbieraná suma nám pomôže pokryť výdavky na technickú postprodukciu a výrobu CD s audioknihou. Autorka projektu doňho vstupuje bez nároku na honorár.