Poďte s nami do rozprávky: TOP 10 zaujímavostí o filme Kniha džungle!

Kto by nemal rád rozprávky? Aj veľkí, aj malí ich zbožňujú. Mauglího či Knihu džungle snáď pozná každý. Preto sa pohodlne posaďte a nenechajte si ujsť túto skvelú rozprávku aj dnes večer.

Hrdinom filmu je chlapec Mauglí, človečie mláďa vychované v džungli vlčou svorkou. Do džungle však prichádza hrozný tiger Šér Chán, ktorý si nevie jazvy spôsobené človekom. Šér Chán chce zničiť všetko, čo vníma ako ohrozenie a Mauglí cíti, že už v džungli nie je vítaný. A tak opúšťa svoj domov a vydáva sa na dobrodružnú cestu plnú poznania. Sprevádza ho prísny mentor, pardál Baghíra, a veselý medveď Balú. Cestou džunglí sa Muglí stretáva so zvieratami, ktoré to s ním nemyslia vždy len dobre. Patrí medzi ne aj pytón Ka, ktorého zvodný hlas a prenikavý pohľad hypnotizujú človečie mláďa, a márnivý kráľ Ludvig, ktorý sa snaží Mauglího prehovoriť, aby mu prezradil tajomstvo prekrásneho, ale smrtonosného Červeného kvetu: ohňa.

TOP 10 zaujímavostí o filme:

1. Ide o jeden z trojice filmov od Walta Disneyho z roku 2016, v ktorom Idris Elba prepožičal svoj hlas niektorej postave. Okrem Knihy džungle to boli aj snímky Zootopia a Hľadá sa Dory.
2. Aj keď sú všetky zvieratá vo filme pôvodom indické, jediný herec, ktorý im prepožičal hlas a má svoje korene práve v tejto oblasti bol Ben Kingsley, potom anglo-indického rodu.
3. Tvorcovia vytvorili celé prostredie, v ktorom sa film odohráva, použitím počítačovej animácie. Ako vzor im slúžili zábery odľahlých džungľových oblastí Indie.
4. Film mal v Indii premiéru 8. apríla 2016, týždeň pred premiérou v amerických kinách. Tvorcovia tým chceli vzdať poctu tejto krajine, ako miestu, kde sa príbeh filmu odohráva.
5. Nosorožec , ktorý sa vo filme objaví, sa volá Rocky. Táto postava mala vystupovať už v pôvodnej animovanej Knihe džunglí (1967), konkrétne v scéne so supmi, ale nakoniec sa tam nedostala.
6. Scarlett Johansson bola v 8. mesiaci tehotenstva, keď nahovorila hada Kaa.
7. V Knihe džunglí z roku 1967 je kráľ Ludvig orangutan. V tomto filme je kráľ vyobrazený ako gigantopithecus, predchodca orangutana, u ktorého sa verí, že kedysi obýval časť Indie. Táto zmena bola plánovaná nielen preto, že orangutani pôvodne pochádzajú z Indie, ale aj aby film pôsobil viac fantazijne.
8. Brian Doyle Murray, nahovoril medveďa Balúa v adaptácii The Jungle Book Mowgli's Story (1998). Teraz rovnakú postavu stvárnil jeho brat Bill Murray.
9. V pôvodnom animovanom filme Kniha džunglí (1967) aj knihe bola postava pytóna Ká samec, čo sa teraz zmenilo, keďže mu hlas prvýkrát prepožičala žena. Tou je Scarlett Johansson.
10. Mauglího pri zbieraní medu pre Balúa doštípu včely. Štípance si následne natiera medom. V ďalšej scéne, ktorá sa odohráva v ten istý deň, Mauglí špítance už nemá.

Nenechajte si ujsť rozprávku Kniha džungle už dnes večer o 20:35 hod. na JOJke!