Vážna choroba nie je dôvod opustiť sa: TOP 5 filmov, ktoré vás naučia milovať život!

Keď sa človek dozvie, že trpí ťažkou chorobou, stane sa obeťou vážnej nehody či úrazu, má dve možnosti. Opustiť sa a ľutovať sa, alebo chytiť život za pačesy, znovu sa do neho zamilovať a žiť ho naplno aj napriek príkoriam. Vybrali sme pre vás päť filmov, ktoré ukazujú, že druhá možnosť je určite lepšia!

Ak sa niekto dostane do život ohrozujúceho stavu, rozhodne neskáče od radosti po plafón. Práve naopak. Kladie si otázky, prečo sa to stalo práve jemu, prečo teraz a či sa tomu nedalo zabrániť. Nevidí svetlo na konci tunela a nemá pocit, že je nejaký dôvod na úsmev. Po prvotnom šoku však prichádzajú na rad dve možnosti – opustiť sa alebo snažiť sa žiť s hendikepom či s diagnózou podľa možností naplno. Svetová kinematografia, našťastie, nepovažuje tieto témy za tabu a preto vzniklo niekoľko filmov, ktoré nám ukazujú, že život treba milovať. Prinášame vám päť filmov, ktoré nás naučia, že každá minúta sa počíta a preto nimi netreba márniť v smútku a melanchólii.

Nedotknuteľní
Komédia s dramatickou zápletkou rozpráva príbeh bohatého a ochrnutého aristokrata, ktorý si za svojho nového opatrovateľa vyberie nespútaného mladíka z predmestia a bývalého trestanca v jednej osobe. Hoci na prvý pohľad je na túto prácu absolútne nevhodný, ukáže sa, že opak je pravdou. Príbeh z parížskych ulíc hovorí o tom, že aj keď je človek odkázaný na pomoc druhých, nemusí stratiť zmysel života.

To nie si ty
O nerozlučnom priateľstve dvoch absolútne odlišných osôb, je aj táto snímka. Akurát v ženskom vydaní. Úspešnej klavírnej virtuózke pretne životnú cestu tragická a nevyliečiteľná choroba. Bude nútená najať si opatrovateľku, ktorou sa stane tak trochu drzá a chaotická vysokoškoláčka. Časom sa medzi nimi vytvorí občas konfliktné, no predovšetkým úprimné puto, ktoré obohatí obe ženy. Vďaka prítomnosti tej druhej zistia, kým skutočne chcú byť a čo od života očakávajú.

Na vine sú hviezdy
Láska má veľa podôb a to dokazuje aj tento film. Tínedžeri Hazel a Gus sú onkologickí pacienti, ktorí sa zoznámili na skupinovej terapii pre ľudí s rakovinou. Hoci si to sprvu nechceli pripustiť, bláznivo sa do seba zamilovali. A hoci obaja vedeli, že ich dni môžu byť zrátané, nechceli ich prežiť zavretí v detskej izbe so slzami. Bez strachu sa vrhli do láskyplného dobrodružstva, vďaka ktorému dokázali bojovať so zákernou chorobou, s bolesťami či s hospitalizáciami v nemocnici.

Predtým, ako som ťa spoznala
Ak chcete vedieť, ako sa dá odraziť od dna, dostať sa z depresie súvisiacej so zdravotným stavom a znovu sa zamilovať do života, určite by ste mali vidieť tento film. Will bol úspešný, atraktívny a bohatý. Ženy ho milovali a muži ho chceli nasledovať. Všetko sa zmenilo po dopravnej nehode, ktorá ho pripútala na invalidný vozík a k ošetrovateľovi. Stratil chuť do života a deň čo deň čakal na smrť. Všetko sa zmenilo, keď do jeho života vtrhla ako búrka bláznivá, veselá a romantická Louise plná energie a nákazlivého smiechu.

Polnočná láska
Vidieť svetlo na konci tunela je ťažké, ak práve svetlo je to, čo nesmiete vidieť. Tínedžerka Katie totiž trpí vzácnou život ohrozujúcou chorobou - precitlivenosťou na denné svetlo. Od detstva je preto zavretá v dome a opustiť ho môže jedine v noci. Mesačný svit a žiarivé hviezdy sú síce krásne, no vidieť modrú oblohu a zubaté slniečko je na nezaplatenie. Všetko sa to ale zmení, keď Katie počas jednej letnej noci stretne Charlieho – svoju platonickú lásku. Ich neobyčajný vzťah dokazuje, že obavy nie sú od veci, no na strach treba občas zabudnúť.

Sledujte výnimočný film Polnočná láska už dnes o 20:35 na JOJke