JOJ Plus oslavuje narodeniny a má pre vás špeciálny darček: Po 7 rokoch mení svoju tvár!

V pondelok 5. októbra oslavuje druhá stanica z portfólia JOJ Group svoje 12. narodeniny a pri tejto príležitosti mení svoju tvár. Po siedmich rokoch má JOJ Plus novú a modernejšiu staničnú grafiku. Okrem toho sme si v tento špeciálny deň pre vás pripravili aj nadupanú oscarovú kinopremiéru!

Písal sa 5. október 2008, keď o 19:55 začala vysielať nová televízia, JOJ Plus. Druhá stanica z portfólia JOJ Group je, teda, na televíznom trhu už dvanásť rokov a je tak vôbec najstaršou menšou televíznou stanicou na Slovensku. Práve 12. narodeniny Plusky sú dňom, keď sa prehupne do svojej ďalšej životnej etapy, pri ktorej sa aj brandovo prepojí s hlavnou JOJkou, ktorá bola vždy u divákov vnímaná ako jej staršia sestra. „Stanica sa po rokoch definitívne vráti k oficiálnemu názvu JOJ PLUS. Ten bol v minulosti po spustení stanice spájaný skôr s jej pôvodným zacielením na starších divákov, čo pri rebrande na mladšie cieľové skupiny v roku 2011 vyústilo aj do úpravy názvu. Názov Joj Plus je však dodnes zaužívaný a v súčasnosti primárne vnímaný ako príbuznosť s hlavnou TV JOJ,“ povedal generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

JOJ Plus bude s JOJkou viac prepojená aj po vizuálnej stránke. Tvár menšej stanice sa prispôsobila novému vizuálu, ktorý JOJka dostala na konci mája. Staničná grafika tak bude vychádzať z nového vizuálneho konceptu TV JOJ predstaveného túto jar, pričom vo viacerých detailoch dôjde k prepojeniu staníc, čo diváci zaregistrujú aj priamo pri prepínaní. Hlavnou farbou Plusky naďalej ostane zelená a vizuálne sa stanica odlíši i rôznym grafickým spracovaním symbolov spájaných s Pluskou,“ vysvetlil Grega.

Nová etapa Joj Plus odštartuje v pondelok 5. októbra večernou premiérou oscarovej snímky Podoba vody. Postupne do štruktúry stanice pribudnú v jej tradičnom filmovom okne viaceré premiérové tituly a spolu s nimi aj nové akvizície v ďalších vysielacích slotoch.

​Sledujte oscarový film Podoba vody už dnes o 20:25 na JOJ Plus!