5 animákov, ktoré vám ukradnú srdce: Tieto príbehy roztopia aj tú najtvrdšiu dušu!

Animované filmy nemusia byť automaticky venované len deťom. A tiež nemusia byť nutne len zábavné. Existuje hŕstka animákov, ktoré chytia za srdce a dojmú aj dospelých.

Keď má film prívlastok „animovaný“, zrejme veľa dospelých si povie, že to nemá dôvod pozerať, keďže je to určené pre deti. V kinematografii rozhodne existuje množstvo animákov, ktoré sú naozaj výlučne pre tých najmenších. No, je hŕstka takých, ktoré doslova ukradnú srdce aj tým, ktorí už dávno dovŕšili osemnástku. Ide o snímky, ktoré majú hlbokú myšlienku, no podávajú ju v ľahšej verzii tak, že ju dokáže pochopiť aj dieťa, ale zároveň aj dospelák. Vybrali sme pre vás top 5 filmov, ktoré po pozretí ešte dlho nedostanete z hlavy a roztopia aj tú najtvrdšiu dušu.

Coco
Prečo? Lebo vás naučí, že nie vždy je najlepším nápadom riskovať všetko len preto, aby sme dosiahli úspech.

Hore
Prečo? Lebo pochopíte, že nikdy nie je neskoro na to, aby sme si plnili svoje sny. A tiež, že kamarátov môžeme nájsť aj v ľuďoch, o ktorých by sme to nikdy nepovedali.

Wall - E
Prečo? Lebo si uvedomíme, že pri súčasnom životnom tempe a zvyšujúcej sa necitlivosti sa poľahky môžeme dostať do fázy, keď budú najľudskejšou vecou na Zemi roboty.

Toy Story: Príbeh hračiek
Prečo? Lebo si pripomenieme, že sila priateľstva je najviac.

V hlave
Prečo? Lebo vás hravou formou naučí pochopiť naše emócie a zároveň to, čo sa druhým ľuďom odohráva v hlave.

​Sledujte nádherný animák Coco už dnes o 20:35 na JOJke!