Známy Slovák zažil moment ako z hororu: Z toho, čo sa mu stalo, budete mať zimomriavky!

Veci medzi nebom a zemou! Pamätáte si na program Verte neverte? Zážitok celebritného šperkára Tomáša Stríža (34) je ako vystrihnutý z tejto nezabudnuteľnej relácie 90. rokov. V rodinnom pohrebníctve totiž zažil niečo, čo sa inak ako prítomnosťou ducha vysvetliť nedá!

Pohrebníctva, cintoríny, márnice… To sú priestory, ktoré majú vo všeobecnosti veľmi zvláštnu atmosféru. Nuž a aj tí, ktorí na duchov neveria, o svojom presvedčení na týchto miestach začnú pochybovať. Celebritný šperkár Tomáš Stríž na jednom z nich vyrastal – jeho rodičia totiž vlastnia pohrebníctvo, v ktorom sám dodnes vypomáha. A dokonca sa stal svedkom absolútne nevysvetliteľnej situácie.

Išlo o mladého chlapca, zomrel vo veľmi mladom veku a mamina sa s ním chodila až do pohrebu každý deň lúčiť. Nosila mu rôzne oblečenie do rakvy, rôzne tenisky… Bola tu každý deň, samozrejme pri nej musel byť niekto od nás, keby sa čokoľvek stalo,” začal spomínať na desivý moment Stríž. Pani sa s ním rozprávala, prihovárala sa mu, dúfala, že to celé nie je pravda. A odrazu začalo hrať rádio. Tak som sa jej išiel opýtať, či ho ona zapla a zrazu sa začalo prelaďovať, ako v tých hororoch. Hudba, šumenie, hudba… Tak sa jej pýtam – vy ste zapli rádio? A ona pozerá na mňa, že ja som myslela, že ste ho zapli vy!” opisuje nevysvetliteľné chvíle šperkár.

Najdesivejšie bolo, že to rádio bolo vytiahnuté zo zástrčky. Vtedy sa pani len usmiala a povedala mi, že to sa s ňou zrejme prišiel rozlúčiť syn, z rádia totiž hrala jeho obľúbená pesnička,” dodal Tomáš, ktorý po tomto zážitku na veci medzi nebom a zemou verí. „No a druhý nevysvetliteľný zážitok bol na pohrebe. Nebol žiaden vietor, prievan, ani nič a odrazu v jednom momente spadli tri vence na zem.” Zrejme aj tieto skúsenosti Stríža presvedčili o tom, že nateraz sa pohrebníctvu naplno venovať nechce. Rozbehol preto vlastný biznis, ktorý však predsa len s rodinnou firmou tak trochu súvisí. Začal totiž vyrábať šperky z popola po kremácii. Dnes na žiadosť blízkych dokonca odoberá zosnulým aj odtlačky z prstov a prostredníctvom technológie ich potom prenáša do zlatých a strieborných šperkov.