William a Harry sa musia rozviesť! Inak to s nimi dopadne zle, tvrdí expertka

Spory medzi princom Williamom a jeho mladším bratom Harrym sa začali so vstupom Meghan Markle do rodiny a prehĺbili sa s odchodom vojvodského páru zo Sussexu z Británie. Čo by mohlo kedysi blízke súrodenecké duo znovu zblížiť? Podľa expertov na kráľovskú rodinu tragická udalosť alebo dvojnásobný rozvod.

Ich vzťah bol závideniahodný, teraz sa ale o pevnom pute bratov nedá vôbec hovoriť. Po svadbe, a podľa nových informácií dokonca pred svadbou s Meghan Markle, sa William a Harry nenávratne odcudzili. Pre verejnosť síce predstierali lásku a súdržnosť, za múrmi paláca bola ale situácia vyhrotená a natoľko k nevydržaniu, že si oba manželské páry rozdelili bývanie, kancelárie a nakoniec aj spoločnú nadáciu. Vzťahy medzi bratmi totálne zdecimovalo rozhodnutie Sussexu o živote mimo tieňa koruny, ktoré padlo začiatkom tohto roku a vošlo do platnosti na konci marca.

​Podľa expertky na kráľovskú rodinu Ingrid Seward je ich puto nenávratne pretrhnuté, kým sú ženatí so súčasnými polovičkami. Ak by sa obaja rozhodli rozviesť, zblížilo by ich to. "Keby sa niečo stalo s Kate alebo Meghan, chlapi by k sebe mohli nájsť cestu. Ale kým ich majú verne po boku, nič sa nezmení," cituje spisovateľku Daily Mail.

Odborníčka dodala, že okrem rozvodu by bratov mohla spojiť nejaká veľká tragédia. O akou by malo ísť, nešpecifikovala. Tak či tak sa ale nedomnieva, že sa bratia niekedy udobria. "Nemyslím si, že sa veci vrátia do vychodených koľají, vážne nie. Podľa môjho názoru to je nenapraviteľný vzťah."

​S ľahko optimistickejším výhľadom pribehol ďalší známy kráľovský autor Robert Lacey. Podľa neho majú Willia a Harry stále šancu, ale musia konať okamžite. "Pokiaľ to medzi sebou do piatich mesiacov neurovnajú, ich vzťah sa nikdy nespamätá," uviedol. Prečo päť mesiacov? Toľko času zostáva do preskúmania nového pracovného života vojvodcov Susexu kráľovnou Alžbetou II., princom Charlesom a William ako v poradí tretím nasledovníkom trónu.