Film Johnny English sa vracia: TOP 10 zaujímavostí, ktoré ste nevedeli!

Máte radi Mr. Beana? Tak sa dnes večer pohodlne usaďte na gauč a dobre sa zabavte na jeho jedinečnom humore. Predtým si však prečítajte zaujímavosti o filme Johnny English.

​Kto zachráni Jeho veličenstvo britskú kráľovnú, keď agent James Bond zrovna nie je k dispozícií? Jeden muž už pred rokmi dokázal, že je na neho spoľahnutie a že radšej Britské ostrovy zbúra, než by ich vydal do rúk nepriateľa. Volá sa Johnny English, nosí tvár Rowana Atkinsona, alias Mr. Beana, disponuje mimoriadnym registrom grimás a silným magnetom na katastrofy všetkého druhu. Po poslednej takejto "nehode" sa viac-menej dobrovoľne uchýlil do tibetského kláštora, kde okrem vnútorného mieru hľadá esprit pravého bojovníka. Až tu si ho nájdu materské tajné služby, ktorá sa práve rútia do kolosálneho prúseru. Na oficiálnu návštevu Veľkej Británie sa chystá čínsky premiér, pre ktorého má ísť podľa zaručených informácií o úplne poslednú cestu v jeho živote, ak neporátame tú na cintorín. A pretože sa šéfová MI7, Pamela Thornton, nemôže na nikoho spoľahnúť, pretože sa to v jej revíre hemží dvojitými agentmi, ktorí sú do plánovaného atentátu zapojení, staví všetko na jednu kartu - na Johnnyho Englisha. Ten po návrate z azylu zisťuje, že sa doba radikálne zmenila. Šéfuje mu žneská bez zmyslu pre humor, ktorá odmieta tolerovať akékoľvek výstrelky, a preto mu dá dozor v podobe urputného agentského zelenáča, agenta Tuckera. Pracovné negatíva našťastie vyvažuje krásna psychologička Kate Sumner, ktorú sa Johnny English snaží všemožne zbaliť. Rovnako vehementne sa vydá po stopách organizátorov spiknutia proti čínskemu štátnikovi, úplne v súlade s osobným mottom: "Katastrofy sa dajú tolerovať, neúspech nie."

TOP 10 zaujímavostí o filme:

1. „Vortex“ znamená v preklade „vír“. Vortex je skupina troch mužov, ktorí v tomto filme predstavujú hlavné záporné postavy.
2. Skladba, ktorá zaznie ako rádio signál, na ktorú začne zdrogovaný Rowan Atkinson tancovať, je skladba "Word Up" od skupiny Cameo.
3. Dievča pri tomorke, ktorému Johnny English zoberie prilbu, keď ide na vozíčku, je dcéra Rowana Atkinsona - Lily.
4. Na konci filmu, počads záverečných titulkov, sa dá vidieť krátka ukážka, v ktorej Johnny English efektívne varí.
5. Jednou z inšpirácii pre postavu Johnna Englisha bol aj agent, ktoré Atkinson stvárnil v 90. rokoch v reklamných upútavkách na firmu Barclaycard.
6. Rosamund Pike si zahrala aj v skutočnom filme o Jamesovi Bondov. Objavila sa v Dnes neumieraj (2002) v úlohe Mirandy Frost.
7. V scéne, kedy Johnny English navštívi svojho parťáka Tuckera, hrá Tucker automobilovú hru Need for Speed.
8. Rowan Atkinson pokračovanie nakrúcania nechcel, prehovoril ho ale produkčný tím.
9. Rowan Atkinson je automobilový nadšenec. Auto Rolls Royce Phantom, ktoré sa vo filme objavuje, má prototyp motora V16 a ide o jeho vlastné auto. Zúčastnil sa s ním aj programu Top Gear, kde sa stal najrýchlejšou celebritou v aute za rozumnú cenu.
10. Celosvetová premiéra sa konala 4. septembra 2011 v Sydney.

Nenechajte si ujsť film Johnny English už dnes večer o 20:35 hod. na JOJ PLUS!