Mladý Antonio Banderas bol lámačom ženských sŕdc! Herec bol neskutočný fešák!

Herec Antonio Banderas má neodškriepiteľnú charizmu a tak niet divu, že ho milujú ženy po celom svete. Tento sexi fešák s uhrančivým pohľadom si dokázal podmaniť nejedno srdce. Podľahli ste tomuto krásnemu Španielovi aj vy?

Charizmatický Antonio Banderas, ktorý nedávno oslávil okrúhle 60. narodeniny, sa preslávil najmä úlohami bojovníkov proti bezpráviu. Každý si ho určite pamätá ako Zorra pomstiteľa či Pancha Villa. Hral tiež v rodinnej sérii Spy Kids, spieval v muzikáli Evita, nahovoril kocúra v Shrekovi a stvárnil mnoho historických postáv.

Pre herectvo sa nadchol v roku 1973, keď si pozrel divadelný muzikál Vlasy. Predtým bol nádejným futbalistom. Po niekoľkých malých divadelných úlohách odišiel ako 19-ročný do Madridu. Živil sa ako čašník a model, než sa dostal do národného divadla. Tam si ho všimol Pedro Almodóvar a obsadil ho v roku 1982 do Labyrintu vášní. S týmto režisérom nakrútil v 80. rokoch celkovo päť filmov. Jeden z nich, Ženy na pokraji nervového zrútenia (1988), bol nominovaný na Oscara. K ponukám od amerických filmárov mu pomohol aj štylizovaný dokument s Madonnou v posteli z roku 1991.

​Prvou anglicky hovorenú úlohu dostal vo filme Králové mamba (1992), v ktorom stvárnil kubánskeho hudobníka. Nasledovali úlohy v snímkach Dom duchov, Interview s upírom či Philadelphia, v ktorej si zahral po boku Toma Hanksa.

Prvú americkú hlavnú úlohu mu ponúkol Robert Rodriguez v kultovej akčnej romanci Desperado (1995), v ktorej zažiaril spolu so Salmou Hayek. Po boku tejto mexickej krásky hral aj vo filmoch Štyri izby (1995), Frida (2002) či Vtedy v Mexiku (2003). Z poslenej doby zahviezdil v snímke Bolesť a sláva pod taktovkou režiséra Pedra Almodóvara.

Okrem filmu sa Antonio Banderas venuje aj iným aktivitám. Má vlastnú kolekciu parfumov a jeho meno nesie aj červené a ružové víno (Anta Banderas), ktoré pestuje na svojej vinici v severnom Španielsku.

Do roku 2015 bol takmer 20 rokov ženatý s americkou herečkou Melaniou Griffith, s ktorou má dcéru Stellu. Išlo o jeho druhé manželstvo.

Pozrite, ako vyzeral Antonio Banderas v mladosti:

Antonia Banderasa môžete vidieť už dnes večer o 22:40 hod. vo filme Rockový zabijak na JOJke!