Sám doma - Kevin

Sám doma bez Kevina: Prečo detský herec z večera do rána ukončil svoju kariéru?

Dnes už 40-ročný herec Macaulay Culkin zavesil herectvo na klinec počas nakrúcania tretieho pokračovania kultovej snímky, ktorá už bez neho rozhodne nebola tým, na čo sme boli predtým zvyknutí.

Sám doma je kultovým filmom, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Sadnúť si pred televízor a smiať sa na tom, ako Kevina doma zabudnú jeho rodičia a on si sám musí poradiť so životom i lupičmi hneď niekoľkokrát, dokážu dodnes veľkí i malí. Macaulay Culkin sa vďaka filmu Sám doma stal v 90. rokoch najväčšou detskou hviezdou, ktorej sláva síce rýchlo zažiarila, no rovnako rýchlo aj zhasla. Zabudnutý Kevin v honosnom dome, na ktorého cennosti si robia zálusk dvaja lupiči, sa stal z večera do rána miláčikom po celom svete. Film Sám doma bol absolútnym hitom a tak netrvalo dlho, kým vzniklo rovnako úspešné pokračovanie. Tentokrát sa Kevin stratil v obrovskom New Yorku.

Macaulay mal vďaka dvom veľmi úspešným filmom našliapnuté na neuveriteľnú kariéru. Objavoval sa v ďalších a ďalších snímkach, keď zrazu svetu oznámil, že končí. "Idem do dôchodku," odkázal celému svetu vtedy len 14-ročný herec. Macaulay si uvedomil, že z úlohy roztomilého chlapca vyrástol a viac sa na podobné role nehodí. Sám sa preto rozhodol, že radšej skončí v tom najlepšom.

​Po rokoch ale vyplávala na povrch skutočná pravda. Za koncom kariéry nádejného detského herca stáli jeho rodičia. Ako priznal, tí mu doslova ničili život. Macaulayiho manažérom v detstve bol jeho otec, ktorý rozhodoval o tom, kde si jeho syn zahrá a kde nie. Chlapec, keďže bol dieťaťom, si vyberať vôbec nemohol. Jeho otec pritom ale scenáre nikdy nečítal, zaujímali ho len peniaze, ktoré jeho syn za úlohu v danom filme zinkasuje. Macaulayovi nakoniec došla trpezlivosť. Práve pre peniaze sa rodina stretla na súde, pričom chlapcovi rodičia obrovskú časť z jeho honorárov minuli na právnikov a súdne poplatky.

Sledujte film Sám doma 3 už dnes o 16:55 na JOJke!