Chadwick Boseman (†43) bude Čierny Panter už navždy: Dojímavý krok tvorcov trhá srdce!

Umeleckým svetom koncom augusta otriasla šokujúca správa o úmrtí obľúbeného a úspešného herca Chadwicka Bosemana, ktorý prehral svoj dlhoročný boj so zákernou chorobou. V súvislosti s tým sa tvorcovia rozhodli, že urobia veľký krok!

Že choroba si nevyberá a nechodí po horách, ale po ľuďoch, znie ako klišé, no je to smutná realita. Chadwick Boseman bol mladý muž plný síl a napriek tomu štyri roky zvádzal svoj boj o život. Štyri roky sa liečil na rakovinu hrubého čreva, absolvoval niekoľko operácií a chemoterapií. Hoci jeho zdravotný stav nebol najlepší, celý čas sa podieľal na nakrúcaní niekoľkých filmov. Najúspešnejším bola bez debaty marvelovka Čierny Panter, v ktorej stvárnil kráľa T´Challu. Vďaka tomuto filmu si získal celosvetovú slávu a samotná snímka získala v roku 2019 tri Oscary. Je až neskutočné, že napriek zákernej chorobe, s ktorou bojoval, zvládol v tomto filme všetky kaskadérske a bojové kúsky úplne sám. Poctou jeho kariéry bolo, že mohol v Čiernom panterovi priviesť k životu kráľa T'Challu," napísala Chadwickova rodina po jeho úmrtí.

Predstaviteľ Čierneho pantera o svojej chorobe nikdy nehovoril na verejnosti a tak mnohí fanúšikovia ani len netušili, čím si prechádza. Svoj boj o život prehral vo veku 43 rokov koncom augusta 2020 v Kalifornii vo svojom dome obklopený manželkou a svojou rodinou. Skutočný bojovník, Chadwick vytrval a priniesol vám mnohé filmy, ktoré dnes milujete," uviedla jeho rodina v oficiálnom stanovisku. Tvorcovia marveloviek sa v súvislosti s jeho náhlym odchodom urobili krok, aký tu ešte nebol a ktorý v komerčnom svete filmu trhá srdce. Rozhodli sa, že jeho postavu kráľa T´Challu v pokračovaní filmu nepreobsadia, to znamená, že zosnulého herca nenahradia iným. Chadwick Boseman tak v našej pamäti navždy ostane Čiernym Panterom.

Sledujte film Čierny Panter už dnes o 20:35 na JOJke!