Predstaviteľka Lary Croft bola obeťou drsného poníženia: Odpadnete, za čo ju lynčovali!

Výmena predstaviteľky Lary Croft v dobrodružnom filme Tomb Raider bola vo filmovom svete nesmierne očakávaná. Hoci podľa mnohých filmových kritikov sa oscarová herečka Alicia Vikander na túto rolu naozaj hodila, našla sa hŕstka ľudí, ktorá jej obsadenie skritizovala a doslova ju lynčovala na sociálnych sieťach.

Oscarová herečka Alicia Vikander si v roku 2018 vyslúžila ostrú kritiku za účinkovanie vo filme Tomb Raider. Negatívne názory sa však netýkali jej hereckého kumštu, ale toho, že má vraj na Laru Croft malé prsia. Šlo najmä o mužov, ktorí tvrdili, že herečka nemá dostatočne veľké prsia na to, aby hrala hrdinku z počítačovej hry. Celé sa to začalo, keď známy Youtuber TJ Kirk zverejnil hanlivý status na sociálnej sieti, v ktorej Aliciu totálne ponížil a vysmial. „Musím byť ten idiot, ktorý povie, že jej prsia sú príliš malé na to, aby som ju videl ako Laru Croft? Musím byť ten chlap? Musím byť ten, čo to hovorí? Myslím, že áno, pardón,“ napísal. Dokonca na sociálnej sieti zverejnil fotku herečky s graficky zväčšenými prsiami. K nemu sa pridali aj ďalší muži, no našťastie sa našlo mnoho tých, ktorí sa Alicie zastali. Kritika malých pŕs oscarovej herečky sa im zdala absolútne nevhodná a tvrdili, že by sa nemalo poukazovať na výzor herečiek, ale na ich výkony.

​Alicia Vikander však ani zďaleka nie je jediná herečka, ktorá zažila kritizovanie veľkosti jej poprsia. Napríklad, Keire Knightley v roku 2004 na plagátoch k filmu Kráľ Artuš graficky zväčšovali poprsie. Herečku to nesmierne rozzúrilo, pretože ona je na veľkosť svojich vnád hrdá. Keď sa pýtala, prečo jej prsia zväčšovali, dostala odpoveď, že preto, aby vyzerala ženskejšie a nalákala do kín viac mužov. Veľkosť podprsenky kritizovali aj u herečky Kate Beckinsale vo filme Pearl Harbor. Reese Witherspoon dokonca nedostala možnosť zahrať si Dolly Parton len kvôli tomu, že sa country speváčke nepáčilo, že blondínka nemá dosť veľké prsia. Aj toto je dôkazom toho, že ani hollywoodske herečky to nemajú na ružiach ustlané.

Sledujte film Tomb Raider s Aliciou Vikander už dnes o 20:35 na JOJke!