Mrazivý triler Wind River je desivo skutočný: Nevyriešené vraždy Indiánov strašia dodnes!

Napínavý príbeh filmu Wind River sa odohráva uprostred zasneženej pustatiny v odľahlej indiánskej rezervácii, kde objavili mŕtve telo tamojšej dievčiny. Námet tejto snímky zaujme o to viac, že vznikol na základe skutočných udalostí!

Mysteriózny krimitriler Wind River sa odohráva v rovnomennej indiánskej rezervácii uprostred zasneženej pustej prírody v americkom štáte Wyoming. Tam objaví stopár Cory Lambert telo indiánskej dievčiny, ktorá podľa všetkého zahynula za záhadných okolností. Úspešná snímka uzrela svetlo sveta v roku 2017 a jej nakrúcanie trvalo pomerne krátko – len 40 dní. Za ten čas sa však podarilo vytvoriť veľmi silný a mrazivý príbeh, na ktorom je znepokujujúci aj fakt, že bol inšpirovaný skutočnými udalosťami.

Režisér Taylor Sheridan počas nakrúcania navštívil niekoľko kmeňových náčelníkov v istej indiánskej rezervácii a tí ho doslova šokovali tým, čo mu povedali. Podľa ich zistení bolo v tom čase v zhruba šesťtisícovej rezervácii až 12 nevyriešených vrážd, ktoré mali záhadné okolnosti. Skutočná je aj rezervácia Wind River, ktorá je v Spojených štátoch amerických siedmou najväčšou indiánskou rezerváciou. Založená bola v roku 1868. Film si u divákov získal veľký úspech a bodovať sa mu podarilo aj na filmovom festivale v Cannes. Tam si po svojej premiére vyslúžil 8- minútový nepretržitý potlesk a získal aj ocenenie za najlepšiu réžiu. Ak máte radi napínavé príbehy s tajomnými zápletkami, Wind River bude pre vás rozhodne to pravé orechové!

Sledujte mrazivý triler Wind River už dnes o 20:35 na JOJke!