Sexuálny škandál v kráľovskej rodine! Bratranec Alžbety II. obťažoval dámsku návštevu!

Kráľovná Alžbeta II. sa opäť prizerá na nepríjemný incident. Jej vzdialený bratranec Simon Bowes-Lyon sa musí postaviť pred súd kvôli svojmu nepatričnému správaniu a hrozí mu až päťročné väzenie.

Bratranec britskej kráľovnej Alžbety II. sexuálne zaútočil vo svojom domove, teda na zámku Glamis, na svoju návštevu. Simon Bowes-Lyon, gróf zo Strathmoru a Kinghorne, vnikol do izby spiacej 26-ročnej ženy počas víkendovej akcie, ktorú usporiadal na svojom pozemku s rozlohou 16 500 akrov. V podnapitom stave sa dotyčnú dámu vraj viac než 20 minút pokúšal pritlačiť k stene, obchytkával ju, vynucoval si bozky a snažil sa jej vykasať nočnú košeľu.

Keď žena opakovane odmietla jeho svojrázne dvorenie, oznámil jej, že je "neslušnou, zlou a príšernou osobou", a vyhlásil, že mu predsa nemôže vyčítať to, čo robí vo svojom vlastnom dome. V ňom záujem údajne vzbudila predovšetkým preto, že si ho počas celého predošlého večera nikto nevšímal, a až ona sa ho pokúsila zapojiť do konverzácie.

​Hoci sa ho žene nakoniec podarilo vytlačiť z miestnosti, ktorá sa nachádzala v jeho súkromnom krídle hradu vo východnom Škótsku, a privolala si pomoc v podobe niekoľkých ostatných jeho hostí, znovu sa vrátil a pokúsil sa opäť dostať do jej blízkosti. Muž, ktorý pomohol žene sa doterného nápadníka zbaviť, neskôr uviedol, že bola "zúfalá", keď s ňou hovoril, a že Simon Bowes-Lyon zaspal, keď ho chcel ohľadne incidentu konfrontovať.

Žena hneď ráno z hradu utiekla a celý prípad okamžite nahlásila polícií. Mladík na súde v Dundee svoju vinu priznal. Ako uviedli príslušné orgány, za tento trestný čin mu hrozí až päť rokov väzenia. Aristokratovi bola tiež udelená pokuta a jeho meno sa nachádza aj v registri sexuálnych delikventov.

Mladý šľachtic sa pri odchode zo súdu svojej obeti ospravedlnil a dodal, že sa za svoje nepatričné správanie "veľmi hanbí" a že "alkohol nie je žiadne ospravedlnenie". "Nemyslel som si, že som schopný správať sa tak, ako som sa správal, ale musím tomu teraz čeliť a prevziať zodpovednosť," sypal si popol na hlavu Simon Bowes-Lyon, ktorý bol v roku 2019 vyhlásený za jedného z najuznávanejších bankárov v celej Veľkej Británii.