Speváčka Tina sa rozhodla zabojovať! Sklerózu multiplex chce poraziť ilegálnou látkou!

Speváčka Tina pred časom oznámila, že trpí roztrúsenou sklerózou. Vyjadrila sa tiež, že sa neplánuje liečiť. Teraz však svoj názor zmenila a začala si vypomáhať látkou, ktorá je u nás zatiaľ stále ilegálna.

Slušne naštartovanú kariéru speváčky Tiny prerušila vážna diagnóza - roztrúsená skleróza. Táto choroba je nevyliečiteľná, neexistuje na ňu žiaden liek, len prípravky, ktoré potláčajú príznaky. Tie ale Tina, dvojnásobná mamina, odmietla užívať. "Lieky som naposledy brala pred rokmi v nemocnici, lekárov som odvtedy nevidela. Choroby som sa nezľakla. Je úplne jedno, či ešte sú, zmiznú nálezy, alebo nezmiznú, asi sa to ani nikdy nedozviem, lebo neplánujem chodiť na kontroly. Najlepšie viem aj tak ja, ako sa cítim," vyhlásila v auguste 2019 pre pluska.sk.

​Situácia sa ale podľa všetkého zmenila, keďže kráska s africkými koreňmi na sociálnej sieti prezradila, ako to momentálne s jej liečbou vyzerá. Na otázku zvedavého fanúšika, či berie nejaké lieky, odpovedala až nečakane úprimne: "Začala som užívať CBD." Kanabidiol je nepsychoaktívna látka pochádzajúca z rastliny konope. Užíva sa vo forme olejov alebo čajov a pomáha nielen na roztrúsenú sklerózu, ale aj na Parkinsonovu chorobu, lupus, artritídu, depresie, nádorové ochorenia či epilepsiu. Má to však jeden zásadný háčik - na Slovensku patrí medzi zakázané látky, a teda ilegálne.

Oficiálne nepovolená látka však Tine zjavne pomáha. "Nečakala som, že to môže mať až taký vplyv na kvalitu života," priznala na Instagrame. Tina tiež prezradila, že niekoľko posledných mesiacov skúmala rôzne spôsoby, ako si uľaviť od symptómov choroby, ktorá napáda jej nervový systém, a nakoniec ju môže čakať aj invalidita. Pre Tinu vraj bolo CBD jednoznačnou voľbou jednoznačnou voľbou. "Len neviem, či 500 alebo silnejšie," dumala na internete speváčka, ktorej fanúšikovia okamžite poradili, že by sa o tom mala porozprávať individuálne s výrobcom v závislosti na jej zdravotnom stave, a nie diskutovať na internete.

View this post on Instagram

A post shared by ꧁????꧂ (@tinaslovakia)