TOP 10 zaujímavostí o filme Hora medzi nami: TOTO ste určite netušili!

Boj o prežitie v extrémnych podmienkach. Podľahnú Alex a Ben zraneniam tela a duše alebo v zdanlivo beznádejnej situácii znovu uveria v dôveru a lásku? A ak prežijú, dokážu sa vrátiť do svojich starých životov?

​Alex je fotoreportérka, ktorá sa ponáhľa na vlastnú svadbu. Mú ju už o dva dni. Na letisku ju ale zaskočia nečakané problémy, pravidelné lety sú kvôli blížiacej sa búrke zastavené. Na letisku sa stretne s Benom, lekárom ponáhľajúcim sa na dôležitú operáciu. A tak títo dvaja náhodní spolucestujúci považujú za veľké šťastie, keď nájdu pilota malého lietadla, ktorý je ochotný s nimi odletieť. Ale ich radosť vyprchá v okamihu, kedy pilot počas letu dostane mŕtvicu a stroj sa zrúti na zem. Tým sa títo dvaja spolucestujúci, ktorí sa prvýkrát stretli až na letisku, ocitnú uprostred zasnežených hôr bez nádeje na záchranu. Vysielačka je rozbitá, pilot po smrti a okolo nich len sneh, hory, skalu a neobývaná divočina. Let nebol ohlásený, nikto teda stratené lietadlo nehľadá. Odvážnejšia Alex si uvedomí, že k nim žiadna pomoc nepríde a presvedčí váhajúceho Bena, aby sa vydali na nebezpečnú cestu. V extrémnych podmienkach nemajú inú šancu na prežitie, než že si aj napriek svojej rozdielnosti vytvoria silné puto a nájdu spoločnú silu, o ktorej dovtedy nemali ani tušenie. Začnú k sebe hľadať cestu, prehodnocujú vlastnú minulosť a v extrémnych podmienkach bojujú o holý život. Podľahnú zraneniam tela a duše alebo v zdanlivo beznádejnej situácii znovu uveria v dôveru a lásku? A ak prežijú, dokážu sa vrátiť do svojich starých životov?

TOP 10 zaujímavostí o filme Hora medzi nami:

1. Vo filme je spomenutý film Absolvent (1967).
2. Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac než 13 000 pracovných miest.
3. Psa hrali dva zlaté labradory s menami Raleigh a Austin.
4. Z knihy boli premenované obe hlavné postavy. Postava, ktorú stvárnila Kate Winslet, bola premenovaná z Ashley Knox na Alex Martin a postava, ktorú stvárnil Idris Elba zmenila priezvisko z Payne na Bass.
5. Nakrúcalo sa v kanadskom pohorí Panorama Mountain Village vo výške 3 300 metrov. V čase nakrúcania boli teploty až - 38°C.
6. Réžie sa mal pôvodne chopiť Gerardo Naranjo.
7. Nakrúcanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach sa nakrúcal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993).
8. Vo filme si pôvodne mala zahrať Margot Robbie, ale projekt opustila po tom, čo odišiel Michael Fassbender. Mali ich nahradiť Rosamund Pike a Charlie Hunnam. Avšak aj tí z projektu odišli. Hlavnú úlohu nakoniec stvárnili Idris Elba a Kate Winslet.
9. Počet mŕtvych vo filme je jeden.
10. V knihe postavy nemali intímny styk.

Nenechajte si ujsť film Hora medzi nami už dnes večer o 20:35 hod. na JOJke!