Diana Mórová sa obula do celebrít na dovolenkách: Aha, bez okolkov im riadne naložila!

Na Slovensku sú pre pandémiu koronavírusu nariadené prísne opatrenia a zákaz vychádzania. To však mnohé celebrity či influenceri ignorujú a užívajú si výlety a dovolenky, akoby sa nechumelilo. To pohlo žlčou herečke Diane Mórovej, ktorá si nedala servítku a povedala, čo si o nich myslí!

Koronavírus na Slovensku ešte rozhodne nepovedal svoje posledné slovo a medzi ľuďmi zúri v plnej sile. Aj preto sú vládou nariadené prísne opatrenia, medzi ktoré patrí aj zákaz vychádzania. Ten však akoby neplatil pre mnohé známe tváre, ktoré bez problémov dovolenkujú v Tatrách či v exotických rezortoch. Navyše sa snímkami zo slnkom zaliatych pláží s drinkom v ruke chvália na sociálnych sieťach. To poriadne nahnevalo herečku Dianu Mórovú, ktorá našla dočasné uplatnenie v kolabujúcom zdravotníctve. Vo svojom voľnom čase totiž vypomáha v nemocnici na Kramároch, kde zaskakuje za sestričku v administratívnych záležitostiach v ambulancii svojej kamarátky pediatričky. Keď raz povedia, nechoďte z okresu do okresu, snažím sa nechodiť. Nechoďte lyžovať, keď netreba, tak nejdem. Keď idem pracovať, tak sa otestujem, ale inak som doma. A nie ešte sa fotiť bez rúška v Tatrách a písať o tom, ako je tam úžasne! Každý by išiel. No keď je raz nariadenie, tak sa ho snažím dodržiavať a byť ticho. Najmä nevystrkovať rožky,” povedala Mórová pre denník Plus 1 deň.

Herečka si myslí, že chválenie sa luxusnými dovolenkami v tejto dobe ľudí zbytočne dráždi. Pandémia totiž spôsobila aj to, že mnoho ľudí sa ocitlo na hranici chudoby a každé euro musia v ruke niekoľkokrát otočiť. Ľuďom to na psychike určite nepridá. Preto si myslím, že ľudia, ktorí sú známi, by mali zákazy dodržiavať a ísť príkladom. Treba nájsť spôsob, ako sa stretávať, ale nehovoriť, ľudia, poďte lyžovať. Som zástancom toho, že keď je nariadenie, asi preto, že som dieťa socializmu, tak sa to naozaj snažím dodržať. No a najmä sa nefotím, že panenská príroda a som tu úplne sama. Veď tam by mohli byť všetci. Prečo dráždia takto ľudí, ktorí sú doma. Nerobí to dobre ostatným ľuďom. Ľudí treba v tomto období podporovať, aby sa nezbláznili a aby sme to všetko vydržali,” zúrila herečka. Viem, že už je to veľa mesiacov, ale fotiť sa bez rúšok, ako lyžujem a Maldivy, veď dobre, ale nech to neukazujú. Poznám to aj z hereckých zdrojov. Nerobí to dobrú krv. Keby som mala ísť niekam, tak idem tajne. Nie je dobré ukazovať v tomto čase, že aha, môžem ísť,” zhodnotila.

Nosiť iba bežné rúška či radšej respirátory? TOTO povedal profesor Vladimír Krčméry:

Pre známe tváre, ktoré sa doma nudia, má v talóne aj tipy na to, ako zmysluplne tráviť voľný čas. Ja im skôr poradím, pozrite si nejaký dobrý film, uvarte si niečo dobré, čo ste nikdy nevarili, venujte sa viac deťom, rozprávajte sa viac s partnerom. Teraz je na to čas. Mali by sme ho využiť najmä v rodinnom kruhu,” uzavrela.