Kinopremiéra na JOJ: Zaujímavé fakty, ktoré ste možno nevedeli o závere Avengerov!

Už dnes sa môžete tešiť na veľkolepú kinopremiéru. Televízia JOJ prinesie záver Avengerov s podpitulom Engame, ktorý by si nemal nechať ujsť žiadny fanúšik štúdia Marvel. Prinášame vám zaujímavé fakty z nakrúcania.

Avengers: Endgame je vyústením 22 filmov spoločnosti Marvel točiacich sa okolo superhrdinov zachraňujúcich svet. Fanúšikovia sa dočkali finále, ktoré nemožno nazvať inak ako veľkolepým. A vy si tento zážitok môžete vychutnať už dnes o 20:35 na obrazovkách TV JOJ!

Nakrúcanie Engame prebiehalo prostredníctvom špeciálnych kamier zvaných IMAX. Tie umožňujú, pochopiteľne, lepší obrazový, ale aj zvukový výsledok. Okrem toho kamery umožňujú rozšírenie obrazu až o 26 percent oproti rozmeru, ktorý môžete vidieť bežne v kine. 

Predstavitelia filmových Avengerov si vďaka niekoľkým rokom nakrúcania sadli aj v súkromí a v kontakte sú dodnes! 

Zdroj: brightside.me

​Tvorcovia filmu medzi sebou komunikovali prostredníctvom tajných kódov. Robili tak z dôvodu, aby neunikli citlivé informácie o filme ešte pred samotnou premiérou. „Od začiatku filmov Infinity War a Endgame sme vedeli, že tieto dva filmy budú z hľadiska úrovne bezpečnosti najdôležitejšie, a že potrebujeme chrániť obsah,“ uviedol výkonný producent Avengerov Trinh Tran pre portál Insider. 

V jednej zo scén vidíme Tonyho Starka, ktorého stvárňuje Rober Downey Jr., výrazne vychudnutého. Filmári použili špeciálne efekty, aby mu dodali tento efekt, keďže ide len o krátku scénu na začiatku filmu. Downeymu museli kilá odobrať, naopak Thorovi, ktorého predstavuje Chris Hemsworth, ich museli pridať. Herec mal na seba 40-kilogramový kostým.

Robert Downey Jr. ako jeden z Avengerov. Mimochodom bol to jediný herec, ktorému dali režiséri prečítať celý scenár. Film sa môže okrem Doneyho pochváliť ďalšími 18 hercami nominovanými na Oscara!

Zdroj: ew.com

​Endgame je vôbec prvý film, ktorý počas otváracieho víkendu zarobil viac ako miliardu dolárov! Tieto peniaze tvorcom určite padli vhod, pretože film je považovaný za jeden z najdrahších, aké boli v histórii kinematografie nakrútené. Podľa portálu Factinate sa okrem odhadovaného rozpočtu 356 miliónov na kampaň okolo filmu minulo viac ako dvesto miliónov dolárov, čo je suma, ktorá presiahla celkový rozpočet filmu Teminátor: Temný osud.

Tvorcov filmu potrápil v roku 2017 hurikán Irma, kvôli ktorému muselo byť nakrúcanie pozastavené. 

Zdroj: brightside.me

​Film sa nakrúcal súbežne s ďalšou častou Avengerov Infinity War počas dvesto dní. Herci priznali, že boli zmätení na nakrúcaní, ktorého filmu sa aktuálne ocitli. Záverečná časť Avengerov sa do kín dostala až dvakrát. Druhýkrát s pridanými vystrihnutými scénami. Film sa tak stal jedným z najúspešnejších v celej histórii.

Nezabudnite si už dnes vychutnať slovenskú premiéru Avengers: Endgame o 20:35 hod. na TV JOJ!