Vychutnajte si umenie vo virtuálnom svete: Pokochajte sa na online vernisáži!

Kultúra je síce stále oklieštená, ale vďaka internetu máme možnosť zažiť trochu umenia virtuálne. Poďte s nami na výstavu Martin Augustína.

Martin Augustín je renomovaný výtvarný umelec. Venuje sa maľbe, grafike, kresbe a knižnej ilustrácii. Jeho tvorba je charakteristická jemným až minucióznym rukopisom s dokonale prepracovanými a vypracovanými detailmi, ktoré potvrdzujú jeho majstrovské pracovanie s ceruzkou. Dá sa u nej vnímať až akýsi čínsky jemnocit, ktorý je zľahka kombinovaný s francúzskou secesiou. Jeho ilustrácie sú jemné, vzdušné, decentné až éterické, plné záhadnosti a tajomna. Je to nadčasové umenie, ktoré sa nedrží trendov a módnych vĺn.

Mal vyše štyridsať samostatných a kolektívnych výstav na Slovensku, v Čechách, Maďarsku, Mexiku, USA, Japonsku a v ďalších krajinách. Jeho diela sa nachádzajú v majetku prestížnych galerijných inštitúcií aj v súkromných zbierkach.

V najnovšej virtuálnej výstave vo videu HORE sa pokochajte jedinečnými maľbami zachytávajúcimi nekonečný ženský svet. Fotky nájdete TU.