Silvia Kucherenko objavila novú vášeň: Preneste sa vďaka jej receptu do Francúzska!

Modelka a influencerka Silvia Kucherenko v sebe objavila novú vášeň. Je ňou pečenie francúzskych mini koláčikov. O recept sa podelila na svojej sociálnej sieti.

Farebné francúzske koláčiky makrónky majú pôvod vo Francúzsku. Bežne hýria farbami a sú poriadne sladké. Modelka si môže ich konzumáciu pri svojej postave dovoliť. Po tom, čo počas pandémie zostala doma, rozhodla sa venovať aj ich príprave.

So svojimi sledovateľmi na Instagrame sa Silvia podelila o recept, ktorý sa pri pečení rozhodla použiť. Podľa neho budete potrebovať na krém: 110 gramov bielkov izbovej teploty, 140 gramov mandlovej múky, 120 gramov práškového cukru, 110 gramov krupicového cukru a gélové potravinárske farbivo a na cesto: 250 gramov mascarpone, 50 mililitrov 33 % smotany na šľahanie, 1-2 lyžice práškového cukru. Vždy majte na pamäti, že presná gramáž pri príprave makróniek je veľmi dôležitá!

Zdroj: IG - @official_silviakucherenkoVerified

Postup je nasledovný: Zmiešame práškový cukor s mandlovou múkou, nasypeme do mixéra a zľahka premixujeme. Zmes presypeme do jemného sitka a trikrát preosieme. Dbáme na to, aby sme nemali žiadne straty. Do väčšej misy prelejeme bielka a šľaháme na strednej rýchlosti 2 minúty. Potom zvýšime rýchlosť a budeme šľahať ďalšie tri minúty pričom každú minútu presypeme jednu tretinu pripraveného krupicového cukru. 

Keď máme našlahaný cukor, pridáme pár kvapiek gélového farbiva a opäť zmes šlaháme za zvýšenej rýchlosti približne 6 minúť. Do tuhého zafarbeného snehu vmiešame po tretinách pripravenú zmes mandlovej múky s práškovým cukrom. Vmiešame ju technikou macaronage - dvakrát stierkou zamiešame zmes tak, že obrúžime misu a potom trikrát pretrieme zhora. Takto stále opakujeme dokým nie je vmiešaná celá sypká zmes. 

Výsledné cesto by nemalo mať žiadne hrudky a nerozmiešané miesta. Po zdvihnutí stierky by malo mať lávovitú konzistenciu, pomaly stekať a pri dopade k zbytku cesta pomaly splynúť s okolím. Do zdobiaceho sáčku navlečieme špičku okrúhlym otvorom a prehneme cez vysoký pohár, aby sa nám dobre rozplynul. Časť zmesy nalejeme do zdobiaceho sáčku a na vrchu zatočíme. 

Zdroj: IG - @official_silviakucherenkoVerified

Na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme koliečka s priemerom cca 3 centimetre s 2 centimetrovými rozostupmi. Môžeme si pomôcť predkreslenou šablónou vloženou pod papier a potom ju len vysunúť pred pečením. Akonáhle máme zaplnený celý priestor na papieri na pečenie, deseťkrát s celým plechom buchneme o linku, aby unikli bublinky. Zmes vyjde zhruba na 3 plechy.

Makronky necháme hodinu odstáť pri izbovej teplote. Po uplynutí doby zkúsime jemne prstom, či sa zmes nelepí. Pokiaľ nie, predhrejeme trúbu na 150 stuňov. Plech potom pečieme uprostred trúby 15 minút.