Stále hľadáte inšpiráciu na veľkonočné občerstvenie? Ochutnajte šunkovú roládu Márie Čírovej!

Speváčka nezaháľa ani doma a naplno sa venuje príprave pečených či varených pokrmov. Prednedávnom si fanúšikovia na jej sociálnej sieti mohli všimnúť ďalší recept, ktorý je ako stvorený na veľkonočné sviatky.

Mária je mamou na plný úväzok a svojim ratolestiam a milovanému manželovi neustále pripravuje niečo chutné pod zub. Jej instagramový profil je plný chutných receptov, s ktorými sa rada podelí. Vidieť, že pečenie a varenie ju napĺňa. Často pri ňom tancuje či spieva. Mária jednoducho objavila svoju vášeň.

Ak sa chcete tento rok pustiť na Veľkú noc do niečoho nového, môžete sa inšpirovať práve jedným z receptov speváčky. Je ňou šunková roláda z jej detských spomienok. Ako sama Mária hovorí, zápisník s receptami si začala písať už ako 12-ročná. 

Zdroj: IG - @mariacirova

Na roládu budete potrebovať: 500 gramov šunky, 5 vajec, 5 uhoriek, kápiu. Na krém do rolády: 150 gramov masla, 50 gramov taveného syra, 5 uvarených vajec, 1 liter majonézy, 1 liter horčice, soľ a korenie.

Postup je veľmi jednoduchý: Do väčšej misy dáme rad za radom všetky suroviny potrebné na krém a tie poriadne vymiešame. Uvarené vajcia nadrobno nakrájame alebo pretlačíme. Plátky šunky naukladáme na alobal aby sa prekrývali a nezostalo žiadne prázdne miesto. Na takto naukladanú šunku dáme pripravený krém. Keď je šunka pokrytá krémom, do jej stredu dáme päť natvrdo uvarených vajec v celku. Na vajcia dáme ešte kápiu a nakrájané uhorky. Pomocou alobalu zmes zavinieme a dáme na noc do chladničky. 

Zdroj: IG - @mariacirova

Podrobný postup aj s prípravou priamo od Márie nájdete na jej Instagrame.

Zdroj: IG - @mariacirova