Od smrti Ivety Bartošovej uplynie siedmy rok: Fanúšikovia sa pri tejto príležitosti dočkajú takéhoto prekvapenia!

K nedožitým 55. narodeninám speváčky Ivety Bartošovej, ktoré by oslavovala 8. apríla, vyjde výber jej hitov zostavený producentom Pavlom Vaculíkom. Nahrávka s názvom Knoflíky lásky/Největší hity 1984–2012 ponúkne dve desiatky piesní od titulného raného duete s Petrom Sepéšim až po záverečnú slovenskú ľudovku.

Bartošová spáchala samovraždu vo svojich štyridsiatich ôsmich rokoch 29. apríla 2014 skokom pod vlak. Speváčka sa potýkala so závislosťou na alkohole a liekoch, napriek tomu sa pokúšala nadviazať na svoju úspešnú kariéru.

"Vypracovala sa na jednu z popredných speváčok populárnej hudby šoubiznisu. Získala všetky prestížne ocenenie tej doby a stala sa skutočnou hviezdou. Určite to bol jej veľký talent a usilovnosť, ale aj spolupráca s Ladislavom Štaidlom," uviedol producent Vaculík, ktorý s Bartošovou spolupracoval v počiatkoch jej kariéry a pri jej návrate na scénu v roku 1998. "Bol som pri jej začiatku i konci," dodal pri príležitosti vydania spomienkového albumu.

Zdroj: ISIFA

Bartošová na seba výrazne upozornila v roku 1983 v súťaži Mladá pieseň v Jihlave. Než sa vydala na sólovú dráhu, spievala v skupinách Balet a Kroky Františka Janečka. Do povedomia verejnosti sa výrazne zapísala duetom Konflíky lásky, ktorý naspievala s Petrom Sepéšim a ktorého sa na singli predalo cez dvesto tisíc kusov. Na jar 1987 začala spolupracovať s producentom Ladislavom Štaidlom.

Medzi jej ďalšie hity patrí Málo mě zná, Medové dny, Víš lásko, Dva roky prázdnin, Dej mi ruku, Útoč láskou nebo Tichá píseň. Koncom 90. rokov vystupovala v úspešných muzikáloch. V roku 1997 debutovala ako Adriana v Draculovi Karla Svobodu, neskôr hrala v jeho Monte Cristovi. Spievala aj v Miss Saigon, v Bedároch, rozprávkovom muzikáli na ľade Mrazík či v Johanke z Arku, na Slovensku v Pomáde.

Vypočujte si pieseň, ktorou Iveta Bartošová vstúpila na hudobnú scénu:

;