Nová revolúcia na Instagrame? Známe mamičky sa nehanbia verejne kojiť!

Česká speváčka Monika Bagárová prednedávnom vyzvala na svojej sociálnej sieti ku kojeniu ďalšie maminy. Aj známe Slovenky pokračujú v tomto trende.

Monika pri príspevku na svojom Instagrame napísala: "Prečo sa niektorí ľudia pohoršujú nad fotkou pri dojčení či už doma, alebo na verejnosti? A odhalené zadky a prsia vidieť každý deň, len čo ráno otvoríme instagram..." Speváčka reagovala na vlnku kritiky, ktorá sa spustila na jej kolegyňu Jitku Nováčkovú, ktorá pridala video, na ktorom kojí, Vyslúžila si zaň napríklad takýto komentár od jednej z používateliek Instagramu: "Viem, že dojčenie je prirodzená vec, ale asi nikdy nepochopím, prečo majú mamičky potrebu ukazovať svoje prsia komukoľvek inému, než max. svojim najbližším ..."

České mamičky nie sú zďaleka jediné, ktoré kojenie hrdo propagujú, pridávajú sa k nim tiež slovenské mamičky. Jednou z nich je moderátorka Soňa Skoncová, ktorá len prednedávnom priviedla na svet svoje prvé dieťa. "Najsilnejšie puto aké som kedy zažila, ďakujem tak strašne moc," uviedla Soňa na svojom Instagrame.

Jednou z podporovateliek kojenia je aj manželka hokejistu Mariána Gáboríka. Ivana Gáborík na Instagram pridala video, na ktorom kojí svoju dcérku Bellu.

Zdroj: Instagram/iversanns

Ešte pred videom Jitky Nováčkovej, ktoré spustilo debatu, pridala Kristína Tormová na Instagram archívnu fotografiu, kde ju môžeme vidieť kojiť jej dvojičky, ktoré majú dnes už sedem rokov.

Prvorodička Mirka Parlová kojenie rovnako hrdo propaguje: "Kojiť - nekojiť ? Ako dlho? Dokedy? Odsávať mliečko - neodsávať? Pomôže to pri tvorbe mliečka ak je ho málo?" Tieto otázky si kladie množstvo mamičiek. Za kojenie sa však rozhodne netreba hanbiť, odkazujú známe mamičky!