TIETO spevácke ikony kvôli zdravotným problémom takmer úplne prišli o kariéru!

Svetový deň hlasu pripadá každoročne na 16. apríla. Na dôležitosť tohto dňa netreba zabúdať, nie každému je dopriate rozprávať či dokonca spievať.

O problémoch s hlasom vedia svoje aj známi speváci. Niektorí z nich si prešli doslova peklom a po problémoch takmer úplne prestali spievať. Jednou z nich je speváčka Miley Cyrus, ktorá v roku 2019 podstúpila operáciu hlasiviek z dôvodu vážnej angíny. Rovnakú operáciu hlasiviek má za sebou aj Sam Smith či Adele. Speváčka si v roku 2011 musela doslova zachraňovať hlas tým, že si nastolila diétu. Aj niektoré druhy potravín či surovín sú pre hlas nebezpečné! 

View this post on Instagram

A post shared by Adele (@adele)

Elton John, ktorý patrí medzi spevácke legendy, v 80-tych rokoch minulého storočia absolvoval operáciu uzlín. Rovnaký zákrok museli vykonať aj Justinovi Timberlakovi v roku 2005. Aby toho nebolo málo, Timberlake mal v roku 2018 ďalšie problémy. Tentokrát ho potrápili pomlaždené hlasivky. Problémy s uzlinami neobišli ani legendárneho Freddieho Mercuryho, ten však operáciu odmietol a spievanie mu spôsobovalo občasné bolesti až do jeho smrti. 

Celine Dion sa v roku 2018 kvôli problémom so stredným uchom vyskytli problémy pri spievaní, keďže jej spôsobovali nepravidelnosť sluchu a sťažovali spievanie. Problémy s hlasivkami potrápili aj Meghan Trainor. Jej hlasivky krvácali a musela zrušiť naplánované turné.

Niektoré hlasové vady však spevákov robia špecifickými a preslávili ich kariéru. Mariah Carey ďakuje svojim hlasovým uzlinám za to, že jej umožňujú trafiť noty píšťaliek, ktorými je známa.