Kolegovia v slzách spomínajú: Takáto bola rozprávková Popoluška!

Náhla smrť Libuši Šafránkovej, milovanej Popolušky z rozprávky Václava Vorlíčka, otriasla slovenským aj českým šoubiznisom. Hoci herečka od roku 2014 bojovala s rakovinou pľúc, jej skutočný zdravotný stav poznal len málokto. Takto si na ňu spomínajú jej kolegovia a kolegyne.

​Na herečku si spomínajú aj jej kolegovia a kolegyne. Poklonu Libuši Šafránkovej zložila Jiřina Bohdalová, ktorá sa s rozprávkovou Popoluškou veľmi nepoznala. "Na to sa nedá veľa povedať. Je to oproti mne relatívne mladá dievčina a je mi to veľmi ľúto. Človek si hovorí prečo? Snáď to mala ľahké a s osudom. Vždy si v týchto chvíľach hovorím, aké ťažké je to pre tých, ktorí tu zostanú a som v mysli s jej rodinou," povedala. "Vždy sa jej hovorilo Libuška, nikdy Libuše, pretože to bolo tak milé dievča, že sa to proste inak povedať nedalo. Libuška bola neskutočne nadaná herečka, môžete na ňu spomínať tak, že vás dojala, alebo že vás rozosmiala, pretože ona dokonale plnila obe tieto úlohy," povedal herecký kolega a scenárista Zdeněk Svěrák. "Asi najradšej ju mám v scéne z Vesničky střediskové, keď počíta žiarlivému manželovi, ako dlho vydrží na jeden nádych pod vodou. Myslím, že nebudem sám, kto na ňu bude spomínať ako na krásnu a veselú ženskú," dodal. Dagmar Havlová reagovala jednoducho, ale výstižne: "Bože, nie! Všetko vo mne plače. Objímam Ťa, dievčatko moje..."

Na svoju Popolušku si zaspomínal aj jej princ Pavel Trávníček, za ktorého prvého reakciu na sociálnu sieť napísala manželka Monika. "Sme v šoku," podelila sa o pocity. Samotný Pavel Trávníček reagoval o niečo neskôr: "Veľmi ma to zasiahlo, nemám silu sa vyjadriť k tak smutnej správe."

"Keď Libuška šla na materskú, zaskočila som za ňu v Činohernom klube v tejto úlohe. Bol rok 1981, za 40 rokov? Šok a bolesť všetkých!," napísala herečka Veronika Žilková.

Zaspomínala si aj speváčka a porotkyňa šou Československo má talent Marta Jandová. "Je mi to veľmi ľúto. Mala som tú česť ju stretnúť pri nakrúcaní a bola tak milá a dobrá. Odpočívaj v pokoji, Libuško," napísala. 

"Úprimnú sústrasť celej rodine... Je mi to neskutočne ľúto... Budete nám veľmi chýbať, Libuško, Popoluška naša milovaná...," podelila sa o slová smútku česká slávica Lucie Bílá.

"Zomrela Libuška Šafránková... To je mi tak veľmi ľúto... Odchádza s ňou kus môjho detstva. Nech je Libuško posledná cesta do nebies pokojná. Zostávate mi v srdci," napísal český moderátor Honza Musil.