Hodťe si na letný gril fantastické fašírky podľa receptu Zdenka Pohlreicha!

Domáce grilovanie je v plnom prúde. Čo si tento víkend pripraviť starú dobrú klasiku, ktorá nikdy neomrzí?

Fašírky výborne chutia tiež pripravené doma na grile. "Príprava vás psychicky nijako nevyčerpá, pretože budete variť len zo surovín, ktoré sú vám dôverne známe. Na mleté mäso sa vždy všetci pozerali cez prsty. Jeho kúpa bývala pre odvážnych. Dnes mleté mäso kúpené v obchode už nepredstavuje žiadne riziko, ako tomu bolo predtým. Zase si niekedy tento obyčajný recept doprajte," odporúča český šéfkuchár. 

Potrebujete:

2 dni staré žemle (alebo 3 plátky hriankového chleba)
1 hrsť petržlenu
1 cibuľa
3 lyžice slnečnicového oleja
500 g miešaného mletého mäsa (ideálne bravčové a hovädzie 1:1)
1 lyžica plnotučnej horčice
1 lyžica mletej sladkej papriky
štipka strúhaného muškátového orieška
1 vajce
soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Zdroj: unsplash.com

Postup:

Žemle nakrájajte na drobné kocky a zalejte ich v miske asi 200 ml vody. Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. V panvici rozpáľte jednu lyžicu oleja a opečte na ňom cibuľu dozlatista. Opečenú cibuľu presuňte do misy a pridajte k nej mleté ​​mäso, horčicu, mletú papriku, muškátový oriešok, vajcia a nasekanú petržlenovú vňať. Namočené žemle dobre vyžmýkajte a pridajte ich k mäsu. Osoľte, okoreňte a vymieste. Zo zmesi tvarujte rovnako veľké karbonátky. V panvici rozpáľte zvyšný olej na strednom plameni a karbonátky opekajte z oboch strán dozlatista - asi osem minút z každej strany. Potom ich odložte na tanier vyložený papierovou utierkou, aby odsala prebytočný tuk. Kyslú smotanu premiešajte s horčicou a dochuťte soľou a korením. Rímsky šalát nakrájajte na tenké prúžky, cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ako prílohu podávajte chlieb opečený v sendvičovači, potrite ochutenou horčicovou smotanou a obložte šalátom a cibuľou. Dobrú chuť!

Sledujte šou Rozpáľ to, šéfe! dnes o 16:15 na JOJke!