Omar Sy na rovinu o rasizme: Z tohto budete mať zimomriavky!

Herec afrického pôvodu, Omar Sy, si na vlastnej koži vyskúšal, aké je to čeliť rasizmu. Herec, ktorého rodičia pochádzajú zo Senegalu a Mauritánie, opísal v rozhovore, ako Francúzi vnímajú Černochov.

Omar Sy je brilantným hercom, ktorý dokáže stvárniť rôzne postavy. Čelí o tom aj fakt, že má na svojom konte viacero ocenení. Medzi nimi César Awards, čo je niečo ako francúzsky Oscar. V národnom hlasovaní bol dokonca korunovaný za najpopulárnejšiu osobnosť Francúzska. Aj napriek tomu si vyskúšal, aké je to čeliť rasizmu.

V rozhovore pre americký magazín GQ uviedol, že čelil rasizmu dokonca v USA, kde sa presťahoval z Francúzka pred viac než desiatimi rokmi. "V USA ma ľudia vidia viac ako francúzskeho herca. Uvedomil som si, že som viac Francúz ako čierny, čo bolo pre mňa mätúce, pretože som sa vo Francúzsku snažil byť považovaný za francúzskeho čierneho," vyjadril sa pre magazín.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Omar Sy (@omarsyofficial)

Práve Francúzsko patrí medzi krajiny, ktorého občania neustále diskriminujú iné rasy. Nie sú to len Černosi, ale aj Arabi, ktorí sú zbavovaní svojich práv dokonca políciou. Omar Sy patrí medzi popredných členov skupiny vystupujúcej proti tejto diskriminácií. 

Omarovi často pripadnú úlohy zločincov, ktorí svojím šarmom dokážu každého prekabátiť. Vo filme Doktor Knock, ktorý si môžete dnes pozrieť na obrazovkách televízie JOJ, uvidíte sympatického herca v úlohe podvodníka a násilníka, ktorý sa zahrá na doktora, aby si niečo privyrobil. Na tom by nebolo nič strašné, ak by diagnózy pacientom z malej dediny nevymýšľal len, aby si zarobil čo najväčší obnos peňazí. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Omar Sy (@omarsyofficial)

Nenechajte si ujsť film Doktor Knock dnes o 20:35 na JOJke! 

Tagy: Omar Sy